Μπασκόνια: Στο προσκήνιο ο Αουγκούστο Λίμα για τη θέση του σέντερ (vid)

Μπασκόνια: Στο προσκήνιο ο Αουγκούστο Λίμα για τη θέση του σέντερ (vid)

Μπασκόνια: Στο προσκήνιο ο Αουγκούστο Λίμα για τη θέση του σέντερ (vid)
Ο διεθνής Βραζιλιάνος σέντερ, που εσχάτως έμεινε ελεύθερος από τη Μούρθια, φέρεται να απασχολεί τη Μπασκόνια, η οποία επιθυμεί να ενισχύσει τη frontline της ενόψει της επερχόμενης σεζόν.

Η Noticias de Alava μετέδωσε πως η Μπασκόνια ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Αουγκούστο Σέζαρ Λίμα, ο οποίος μέτρησε 8.4 πόντους, 6.9 ριμπάουντ και 2.6 ασίστ στην εφετινή ACB σε 34 αγώνες με τη φανέλα της Μούρθια. Μάλιστα ο Λίμα είχε συνεργαστεί τη σεζόν 2019-20 στη Μπούργος με τον κόουτς Χοάν Πεναρόγια, ο οποίος θα καθοδηγήσει τη Μπασκόνα τη νέα σεζόν. Ο 53χρονος τεχνικός γνωρίζει καλά τον Βραζιλιάνο διεθνή (2.08μ.) και δεν αποκλείεται να συνεργαστούν εκ νέου την επερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο 30χρονος σέντερ, ο οποίος κατέχει από το 2012 την ισπανική υπηκοότητα, έχει εμπειρία 82 αγώνων στη Euroleague, έχοντας παλαιότερα φορέσει τις φανέλες των Ζάλγκιρις Κάουνας (νταμπλούχος Λιθουανίας το 2017), Ρεάλ Μαδρίτης (νταμπλούχος Ισπανίας το 2016) και Ουνικάχα Μάλαγα. Μάλιστα παρά το γεγονός πως προ μερικών μηνών είχε ανανεώσει το συμβόλαιο του με τη Μούρθια, αποφάσισε να καλύψει μόνος του την προβλεπόμενη ρήτρα αποδέσμευσης, ούτως ώστε να πάρει την ελευθέρας του και να αναζητήσει κάπου αλλού τη τύχη του.

Σε περίπτωση που πράγματι ο Λίμα κλείσει στη Μπασκόνια κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, θα επιστρέψει στο επίπεδο της Euroleague έπειτα από τη σεζόν 2016-17. Στο μεσοδιάστημα, κατέγραψε 33 συμμετοχές στο BCL και 4 στο EuroCup, στα κύπελλα Ευρώπης.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο σέντερ από το Ρίο ντε Τζανέιρο είχε απασχολήσει τους Βάσκους και σε προηγούμενα καλοκαίρια, χωρίς πάντως η μεταγραφή του να τελεσφορήσει τις προηγούμενες φορές που οι δύο πλευρές επεξεργάστηκαν το ενδεχόμενο της συνεργασίας τους.

@Photo credits: FIBA