Παπανικολάου: «Αν είναι μάγκες και κάνουν το 2/2 στο Μονακό, τότε αξίζουν να πάνε στο Final 4»

Newsroom
Παπανικολάου: «Αν είναι μάγκες και κάνουν το 2/2 στο Μονακό, τότε αξίζουν να πάνε στο Final 4»
Ο Κώστας Παπανικολάου απένειμε τα εύσημα στη Μονακό για τη νίκη και υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παρουσιαστεί πολύ πιο έτοιμος στα δύο επόμενα ματς του Μόντε Κάρλο.

Ο διεθνής φόργουορντ των «ερυθρολεύκων» μιλώντας στη Nova μετά την ήττα του Ολυμπιακού είπε για το παιχνίδι: «Χάσαμε το μομέντουμ στο δεύτερο δεκάλεπτο και με κάποια λάθη δώσαμε εύκολους πόντους στη Μονακό με αποτέλεσμα να ανέβει το ηθικό της. Δεν ήμασταν το ίδιο μαχητικοί όπως στο πρώτο παιχνίδι. Αυτό είναι κλειδί στα playoffs, δηλαδή το ποιος θα βγάλει μεγαλύτερη δυναμική. Η Μονακό ήταν καλύτερη και γι’ αυτό νίκησε».

Όσον αφορά την άμυνα, ανέφερε: «Στο μπάσκετ συνήθως όταν όλα πάνε καλά στην άμυνα πάνε καλά και στην επίθεση και το αντίθετο. Δεν ήμασταν το ίδιο μαχητικοί στις μικρές λεπτομέρειες, ένα σπρώξιμο παραπάνω για ένα ριμπάουντ. Μικρά πράγματα που βγάζουν τον επιτιθέμενο από την άνεσή του. Όσο το επιτρέψαμε, επειδή βρέθηκαν σε καλή επιθετική βραδιά, το ματς έγινε δύσκολο να βγάλουμε αντίδραση».

Για τη συνέχεια της σειράς, είπε: «Έχουμε ακόμα δύο παιχνίδια στο Μονακό και θα πάμε να παίξουμε ως Ολυμπιακός. Αν είναι τόσο μάγκες και κερδίσουν δύο παιχνίδια τότε αξίζουν να πάνε στο Final 4. Εμείς πρέπει να παίξουμε πιο δυνατά γιατί σήμερα δεν το κάναμε».

Όσον για τον Μάικ Τζέιμς και την εξαιρετική του εμφάνιση; «Είναι ένας πολύ χαρισματικός σκόρερ και αξίζουν συγχαρητήρια στον Τόμας και τα άλλα παιδιά που τον μάρκαραν μέχρι τώρα. Όμως έχτισαν τη διαφορά στο β’ χωρίς αυτόν, είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ομάδας τους, αλλά έχουν ταλέντο, παίκτες όπως ο Μπέικον, ο Ουαταρά που έβαλε κρίσιμα τρίποντα και ο Άντζουσιτς που έπαιζε στο γαλλικό πρωτάθλημα ήρθε από το πουθενά και σημείωσε 19 πόντους».

Κλείνοντας και σε ερώτηση για το +10 στο ξεκίνημα του ματς το οποίο έφερε την... επανάπαυση της ομάδας του, είπε: «Αν έχει συμβεί είναι μεγάλο σφάλμα, όποιος το θεωρεί μάλλον έχει χορτάσει από Final 4 και το βλέπει σαν πλάκα. Δε συμβαίνει όμως αυτό, δεν ισχύει, υπάρχει δίψα και πολύς δρόμος ακόμα, έχουμε δύο παιχνίδια στη Γαλλία».