EuroLeague: Ελάχιστη χρονική διάρκεια συμβολαίου οι 30 μέρες

EuroLeague: Ελάχιστη χρονική διάρκεια συμβολαίου οι 30 μέρες

Newsroom
EuroLeague: Ελάχιστη χρονική διάρκεια συμβολαίου οι 30 μέρες
Η Ένωση Παικτών και η EuroLeague Basketball ήλθαν σε συμφωνία όσον αφορά τη σύμβαση εργασίας, ανακοινώνοντας τις σημαντικότερες αλλαγές που προέκυψαν κατόπιν πολύμηνων διαπραγματεύσεων.

Η ανακοίνωση της ELPA

Η Ένωση Παικτών της EuroLeague (ELPA) ανακοινώνει σήμερα πως έπειτα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με την EuroLeague Basketball, ολοκλήρωσε επιτυχώς την τροποποίηση του πλαισίου εργασίας, το οποίο θα εφαρμόζεται και θα λειτουργεί ως υποχρεωτικό, καθορίζοντας τις σχέσεις μεταξύ των παικτών και των συλλόγων της EuroLeague.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ELPA και της Euroleague υποστηρίχθηκαν από την άμεση εμπλοκή των συλλόγων της EuroLeague και μιας συλλογικότητας που σχηματίστηκε από πολλά εξέχοντα πρακτορεία παικτών, αυξάνοντας τη συνολική αποδοχή της EFA και της SPC μεταξύ των σχετικών φορέων.

Η τρέχουσα σύμβαση εργασίας θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της σεζόν 2023/24, εκτός εάν ανανεωθεί πριν από τη λήξη της. Η Ένωση Παικτών πέτυχε σημαντικές βελτιώσεις και υψηλά πρότυπα για όλους τους παίκτες της EuroLeague. Εκτός από τις συνθήκες εργασίας στο πλαίσιο της υφιστάμενης EFA, ορισμένες από τις νέες βελτιώσεις περιλαμβάνουν:

- Ασφάλιση για τις οικογένειες των παικτών.
- Ενοποιημένη μέγιστη διάρκεια της preseason.
- Αυξημένο όριο στα μπόνους απόδοσης
- Εφαρμογή ενός τεστ σωματικής απόδοσης πριν από τη σεζόν για όλους τους συλλόγους που θα χρησιμεύσει ως τυποποιημένη αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης των παικτών πριν από την έναρξη των δραστηριοτήτων.
- Ένα καθορισμένο πρωτόκολλο για την επιλογή του θεράποντος ιατρού σε περίπτωση χειρουργικής επέμβασης του παίκτη, συμπεριλαμβανομένου του ρόλου του Ιατρικού Λειτουργού,
- Σε περίπτωση διαφωνίας παίκτη/συλλόγου, ο ενάγων μπορεί να επιλέξει να προσφύγει στο EBDRC ή το BAT
- Διευκρίνιση σχετικά με τη διάρκεια των προσωρινών συμβολαίων (ελάχιστη διάρκεια 30 ημερών με ημερομηνία λήξης πριν από το τέλος της σεζόν).