Euroleague: Δεύτερη θέση για την ομάδα του Σπανούλη στο ANGT του Βαρέζε, ήττα στον τελικό από το INSEP

Euroleague: Δεύτερη θέση για την ομάδα του Σπανούλη στο ANGT του Βαρέζε, ήττα στον τελικό από το INSEP
Δεν τα κατάφερε η "Next Generation Team Varese" του Βασίλη Σπανούλη στον τελικό του τουρνουά των νέων της Euroleague, με το γαλλικό πανεπιστήμιο INSEP να επικρατεί με 71-41 στον τελικό και να κατακτά την πρώτη θέση.

Το INSEP κατέκτησε την πρώτη θέση στο ANGT του Βαρέζε, καθώς επικράτησε με 71-41 της ομάδας επιλέκτων του Βασίλη Σπανούλη στον τελικό. Το σύνολο του Έλληνα legend, αν και προηγήθηκε με 33-31 μετά τα πρώτα είκοσι λεπτά, «κατέρρευσε» στο β' ημίχρονο, όπου σκόραρε μόλις 8 πόντους, ενώ δέχθηκε 40, με αποτέλεσμα να ηττηθεί εν τέλει με μεγάλη διαφορά.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Νοά Πεντά με double double 13 πόντων, 12 ριμπάουντ συν 4 ασίστ, ενώ για την ομάδα του «Kill Bill» πρώτος σκόρερ ήταν ο Ζακαρί Περέν με 11 πόντους.

Η ομάδα του Σπανούλη ήταν αήττητη μέχρι απόψε και τερμάτισε τελικά στην δεύτερη θέση της τελικής κατάταξης. Θυμίζουμε πως στις αντίστοιχες προσπάθειες του σε Βελιγράδι και Πάτρα, ο άλλοτε αρχηγός του Ολυμπιακού είχε τερματίσει με τις ομάδες του σε 4η και 3η θέση αντίστοιχα, κάνοντας αυτή τη φορά ακόμη ένα βήμα προς τα πάνω.

Τα δεκάλεπτα: 18-11, 33-31, 35-50, 41-71.

Η τελική κατάταξη του τουρνουά

  1. INSEP
  2. Next Gen Team Varese
  3. Μπανταλόνα
  4. Σαραγόσα
  5. Ακαδημία Βαρέζε
  6. Ουλμ
  7. Αρμάνι Μιλάνο
  8. Παναθηναϊκός