Mπερτομέου: «Το Βελιγράδι είναι η καλύτερη απόφαση για τους οπαδούς και τους παίκτες μας»

Νίκος Καρφής
Mπερτομέου: «Το Βελιγράδι είναι η καλύτερη απόφαση για τους οπαδούς και τους παίκτες μας»
Ο πρόεδρος και CEO της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου μίλησε για τη μεταφορά του Final 4 στο Βελιγράδι.

Το Βελιγράδι θα είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει το Final 4 της Euroleague, όπως ανακοίνωσαν και επίσημα οι διοργανωτές. Την Πέμπτη 19 Μάη θα γίνουν οι ημιτελικοί και το Σάββατο 21 Μάη ο μικρός και μεγάλος τελικός.

Ο πρόεδρος και CEO της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου τόνισε πως η πρωτεύουσα της Σερβίας είναι η καλύτερη απόφαση για τους οπαδούς και τους παίκτες της διοργάνωσης και ευχήθηκε όλοι να απολαύσουν ένα συναρπαστικό Final 4.

«Μετά από πολλή συζήτηση, λάβαμε αυτή που θεωρούμε ότι είναι η καλύτερη απόφαση για τους οπαδούς και τους παίκτες μας. Κύριος στόχος μας είναι να σεβόμαστε την ακεραιότητα του ανταγωνισμού και να μειώσουμε την αβεβαιότητα για όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς. Ακόμα κι αν κατανοούμε τα μέτρα που εγκρίνει οποιαδήποτε κυβέρνηση για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων του COVID-19, δεν θα μπορούσαμε να θέσουμε σε κίνδυνο τη συμμετοχή των παικτών μας στο Final Four», δήλωσε αρχικά ο πρόεδρος και CEO της Euroleague.

«Από την άλλη, αυτό θα είναι απλώς μια αναβολή και ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στο Βερολίνο. Δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε καλύτερη εναλλακτική τώρα από το Βελιγράδι, μια πόλη που ταυτίζεται με το μπάσκετ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον σερβική Κυβέρνηση και τον Δήμο του Βελιγραδίου που μας καλωσόρισαν, και όλοι ελπίζουμε ότι το προτελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου, η κατάσταση της πανδημίας θα μας επιτρέψει να απολαύσουμε ξανά ένα συναρπαστικό Final Four», ήταν τα λόγια του στο τέλος.