ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Αναχωρούν Γκριγκόνις, Βόιτμαν, έφυγαν για προσωπικούς λόγους Σενγκέλια, Λούντμπεργκ»

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Αναχωρούν Γκριγκόνις, Βόιτμαν, έφυγαν για προσωπικούς λόγους Σενγκέλια, Λούντμπεργκ»

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Αναχωρούν Γκριγκόνις, Βόιτμαν, έφυγαν για προσωπικούς λόγους Σενγκέλια, Λούντμπεργκ»
Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πήρε θέση, με ανακοίνωσή της, για τους παίκτες που έχουν αποχωρήσει από τη Ρωσία, λόγω του πολέμου με την Ουκρανία.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας εξέδωσε ανακοίνωση, προκειμένου να ξεκαθαρίσει την κατάσταση στην ομάδα, με τις αποχωρήσεις των παικτών της, οι οποίες έχουν αποψιλώσει το ρόστερ όχι μόνο της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη, αλλά και των άλλων ρωσικών της EuroLeague.

Για τους Τόκο Σενγκέλια και Ίφε Λούντμπεργκ, ο οποίος ταξίδεψε στη Δανία, εξήγησε ότι οι λόγοι είναι προσωπικοί, ενώ τόνισε ότι τις προσεχείς ημέρες θα αναχωρήσουν για τις πατρίδες τους οι Γκριγκόνις και Βόιτμαν.

Παράλληλα, η ρωσική ομάδα ανέφερε πως οι αποφάσεις των παικτών παραβιάζουν τα συμβόλαιά τους, αλλά το κλαμπ δείχνει κατανόηση. Ενώ συμπλήρωσε πως όλοι οι υπόλοιποι (ανάμεσά τους και ο Δημήτρης Ιτούδης) συνεχίζουν την προετοιμασία της ομάδας για τα ματς που ακολουθούν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΤΣΣΚΑ:

«Για προσωπικούς λόγους, σχετιζόμενους με την τρέχουσα κατάσταση ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, όπως επίσης και για πιθανές συνέπειες, ο Τόρνικε Σενγκέλια και ο Ίφε Λούντμπεργκ έφυγαν από τη βάση της ΤΣΣΚΑ. Στο κοντινό μέλλον, ο Μάριους Γκριγκόνις και ο Γιοχάνες Βόιγκτμαν θα επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Οι κινήσεις των παικτών αποτελούν παραβίαση των όρων που υπάρχουν στα συμβόλαιά τους και τους κανονισμούς, αλλά το κλαμπ διαχειρίζεται την προσωπική κατάσταση του καθενός με κατανόηση. Η κατάσταση των συμφωνιών κάθε παίκτη θα επιλυθεί όταν η πολιτική και η αθλητική κατάσταση στην Ευρώπη επιστρέψει σε κανονικές συνθήκες.

Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες και προπονητές της ΤΣΣΚΑ συνεχίζουν την προετοιμασία για τα επόμενα ματς, σύμφωνα με το συνηθισμένο πρόγραμμα. Η ομάδα παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης, επικεντρώνεται στις αποφάσεις των κυβερνητικών οργανισμών και των τουρνουά, στα οποία συμμετέχει η ομάδα».

@Photo credits: EuroLeague