Μονακό - Φενέρμπαχτσε 92-78: Νίκησε άνετα, κάλυψε και την διαφορά! (vid)

Ευαγγελος Στελλάκης
Μονακό - Φενέρμπαχτσε 92-78: Νίκησε άνετα, κάλυψε και την διαφορά! (vid)
Η Μονακό νίκησε δια περιπάτου τη Φενέρμπαχτσε με 92-78 στο πριγκιπάτο, πραγματοποιώντας ονειρική εμφάνιση στο δεύτερο δεκάλεπτο βάζοντας 36 πόντους!

Οι Μονεγάσκοι έκαναν για τρία δεκάλεπτα επίδειξη δύναμης κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, την οποία νίκησαν εύκολα, με την τελική διαφορά των 14 πόντων να είναι τιμητική για το σύνολο του Σάσα Τζόρτζεβιτς κι αρκετή για το αντίστοιχο του Ομπράντοβιτς που κάλυψε και την διαφορά του αγώνα του α' γύρου της Κωνσταντινούπολης!

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η ισορροπία ήταν το κυρίαρχο στοιχείο του παιχνιδιού στο πρώτο πεντάλεπτο (7-7), μοτίβο που δεν... έσπασε ως το τέλος της εναρκτήριας περιόδου (19-20). Κι ενώ όλα έδειχναν πως θα έχουμε ντέρμπι στο «Γκαστόν Μεντεσίν», η Μονακό άρχισε να κυριαρχεί στο παρκέ και με πέντε διαδοχικούς πόντους του Βέστερμαν έφτασε στο +5 (33-28 στο 14'), με τον Ουίλ Τόμας ακολούθως να την στέλνει ακόμη και στο +9 (39-30 στο 17'). Οι Μονεγάσκοι πατούσαν σαφώς καλύτερα, αμυντικά η Φενέρ ήταν εκτός κλίματος και τα καλάθια των Ντιαλό και Τόμας μαζί με τρεις βολές του Τζέιμς έδωσαν προβάδισμα 21 πόντων στους γηπεδούχους (51-30). Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς πήγε στα αποδυτήρια με +22, την ώρα που το σύνολο του Τζόρτζεβιτς ήταν κάκιστο και δεν μπορούσε να φανεί ανταγωνιστικό!

Στην επανάληψη, το σκηνικό δεν άλλαξε, με την διαφορά να συνεχίζει να παρουσιάζει αυξητικές τάσεις (61-33 στο 22'). Η Μονακό συντηρούσε δίχως το παραμικρό πρόβλημα τα ηνία (68-45 στο 26'), με τον Ντιαλό να εξελίσσεται σε πρωταγωνιστή της βραδιάς. Η Φενέρ δεν μπόρεσε να επιστρέψει στην διεκδίκηση του ροζ φύλλου, με τις δύο ομάδες να ρίχνονται στο τελευταίο δεκάλεπτο με χάσμα 20 πόντων. Το μόνο που είχε ενδιαφέρον από ένα σημείο κι ύστερα ήταν η τελική διαφορά. Κι αυτό γιατί η Φενέρ ροκάνισε την διαφορά (είχε νικήσει με 10 πόντους στον α' γύρο στην Πόλη) με τρίποντο του Ντε Κολό στα 48'' (90-77). Εν τέλει η Μονακό διαχειρίστηκε σωστά το προβάδισμα της, βρήκε δύο εύστοχες βολές του Τζέιμς για το 92-78, κερδίζοντας εν τέλει με +14 και καλύπτοντας και την διαφορά του πρώτου αγώνα!

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-20, 55-33, 75-55, 92-78.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην δεύτερη περίοδο η Μονακό ήταν υπερηχητική, έτρεξε επί μέρους σκορ 36-13 κι ουσιαστικά καπάρωσε από το πρώτο ημίχρονο το ροζ φύλλο.

MVP: Ο Άλφα Ντιαλό με 24 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα απέδειξε γι' άλλη μια φορά ότι είναι παίκτης επιπέδου Euroleague.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Κακό ματς από τον Πολονάρα με 2 πόντους και 0/5 τρίποντα σε 25 λεπτά, άστοχος κι ο Χαζέρ με 6 πόντους αλλά 1/7 εντός πεδιάς.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Μοτιεγιούνας και Τόμας με 18 και 14 πόντους αντίστοιχα έκαναν μεγάλη ζημιά στους Τούρκους.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Φυσικά οι 36 πόντοι της Μονακό που... πετούσε φωτιές στο δεύτερο δεκάλεπτο.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Μονακό νίκησε άνετα παρά τη χαμηλή πτήση του Μάικ Τζέιμς (10π., 1/10 σουτ) κι εδραιώθηκε στην οκτάδα. Σημαντική κι η επιστροφή του Ντε Κολό στα παρκέ έπειτα από δύο μήνες εκτός δράσης.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ: Η Φενέρ είχε κερδίσει με 96-86 στην Πόλη κι απόψε όχι μόνο έχασε το ματς, αλλά απώλεσε και την διαφορά καθώς ηττήηθκε με 14!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Μετά το ισορροπημένο αρχικό δεκάλεπτο, η Μονακό δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για την ανωτερότητα της.

3

5

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.