EuroLeague: Και η Λιουμπλιάνα θέλει το φετινό Final 4!

Γιάννης Σταυρουλάκης
EuroLeague: Και η Λιουμπλιάνα θέλει το φετινό Final 4!
Ο δήμαρχος της Λιουμπλιάνα, Ζόραν Γιάνκοβιτς εξήγησε πως η πρωτεύουσα της Σλοβενίας θέλει να διοργανώσει το Final 4 της EuroLeague. Είτε το φετινό, είτε να αναλάβει τη διοργάνωση τα επόμενα χρόνια.

Η πρωτεύουσα της Σλοβενίας, Λιουμπλιάνα είναι η τελευταία περίπτωση που έπεσε στο τραπέζι ως πιθανός προορισμός για τη διεξαγωγή του Final 4 της EuroLeague, σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η περίπτωση του Βερολίνου λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων εν μέσω Covid-19. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος της πόλης, Ζόραν Γιάνκοβιτς ανέφερε πως η Λιουμπλιάνα ενδιαφέρεται να φιλοξενήσει τους κορυφαιους παίκτες και τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης φέτος ή τα επόμενα χρόνια, με την ανάληψη της διεξαγωγής του Final 4!

Μάλιστα, δημοσιεύματα στην Σλοβενία αναφέρουν πως ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας, Ζντράβκο Ποτσίβαλσεκ είναι ήδη ενήμερος για την παραπάνω προοπτική. Οι Σλοβένοι αναφέρουν πως εφόσον αναλάβουν το Final 4, αυτό θα διεξαχθεί στη Stožice Arena, την έδρα της Τσεντεβίτα Ολίμπια, χωρητικότητας 12.480 θέσεων. Τις προηγούμενες ημέρες η σερβική Mozzartsport ανέφερε στο ρεπορτάζ της πως το φετινό Final 4 της EuroLeague που επρόκειτο να διεξαχθεί το τριήμερο 27-29/5 στο Βερολίνο μετακομίζει στο Βελιγράδι, εξηγώντας πως έχουν ήδη γίνει συγκεκριμένα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Πλέον η Λιουμπλιάνα φέρεται να μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι. «Τη Δευτέρα 21/2 ενημερώσαμε τη διοίκηση της EuroLeague Basketball ότι το τελικό τουρνουά μπορεί να διεξαχθεί στη Σλοβενία μπροστά σε 12.000 θεατές! Η EuroLeague από την πλευρά της μας ενημέρωσε πως δεν έχει πάρει ακόμα την τελική απόφαση. Είναι ξεκάθαρο κατά την γνώμη μου πως εφόσον το Final 4 δεν γίνει τελικά στο Βερολίνο, τα μεγάλα φαβορί είναι το Βελιγράδι και η Λιουμπλιάνα» ανέφερε ο Γιάνκοβιτς.

@Photo credits: Αδριατική Λίγκα