Ο Φελίπε Ρέγιες έγινε ο ένατος EuroLeague Legend (vid)

Ο Φελίπε Ρέγιες έγινε ο ένατος EuroLeague Legend (vid)

Γιάννης Σταυρουλάκης
Ο Φελίπε Ρέγιες έγινε ο ένατος EuroLeague Legend (vid)
Ο Φελίπε Ρέγιες, ο εμβληματικός αρχηγός της Ρεάλ θα γίνει ο ένατος EuroLeague Legend στο περιθώριο του αυριανού (11/2, 21:45) Clásico στη Μαδρίτη αφού η κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση αναγνώρισε την τεράστια προσφορά του βετεράνου φόργουορντ.

Στις 29 Απριλίου 2021, ο Φελίπε Ρέγιες έπαιξε 1:40 κόντρα στην Εφές για τα playoffs της EuroLeague. Ήταν ο τελευταίος αγώνας του εμβληματικού capitán της Ρεάλ, ο οποίος κρέμασε τα παπούτσια του σε ηλικία 41 ετών, έχοντας πανηγυρίσει τεράστιες επιτυχίες με τη «Βασίλισσα» και την εθνική Ισπανίας.

Ο Ρέγιες άρχισε την καριέρα του στην Εστουδιάντες με την οποία έκανε το ντεμπούτο του στην EuroLeague κι εν συνεχεία εξελίχθηκε στον αντιστάρ της Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Όντι Νόρις να τον χαρακτηρίζει ως εγκυκλοπαίδεια του μπάσκετ. Ένας τύπος ανθεκτικός στις κακουχίες, πιο σκληρός, πιο δυνατός πνευματικά από πολλούς παίκτες που πέρασαν από τη Μαδρίτη τα τελευταία χρόνια, ο οποίος θα ανακηρυχθεί EuroLeague Legend στο περιθώριο του αυριανού αγώνα με την Μπαρτσελόνα.

Πρόκειται για το βραβείο που έχει θεσπίσει τα τελευταία χρόνια η EuroLeague αναγνωρίζοντας την προσφορά παικτών, προπονητών και παραγόντων στη διοργάνωση. Σε ό,τι αφορά τους παίκτες, EuroLeague Legends έχουν ανακηρυχθεί επίσης ο Θοδωρής Παπαλουκάς και ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Οι EuroLeague Legends

Παίκτες
Θοδωρής Παπαλουκάς
Χουάν Κάρλος Ναβάρο
Ραμούνας Σισκάουσκας
Σαρούνας Γιασικεβίτσιους
Δημήτρης Διαμαντίδης
Μιρσάντ Τουρκσάν
Φελίπε Ρέγιες

Προπονητές
Ντούσαν Ίβκοβιτς

Παράγοντες
Σιμόν Μιζράχι (πρόεδρος Μακάμπι)

Οι τίτλοι του Ρέγιες με τη Ρεάλ

2x EuroLeague (2015, '18)
EuroCup (2007)
Διηπειρωτικό (2015)
7x Πρωταθλήματα Ισπανίας
6x Copa del Rey
5x Supercopa
All-EuroLeague First Team (2016)
2x MVP στην Ισπανία (2009, '15)

@Photo credits: eurokinissi