Ο Ομπράντοβιτς θέλει να βγει στην EuroLeague με 6 παίκτες μεταξύ 18-21 ετών (vids)

Ο Ομπράντοβιτς θέλει να βγει στην EuroLeague με 6 παίκτες μεταξύ 18-21 ετών (vids)

Ο Ομπράντοβιτς θέλει να βγει στην EuroLeague με 6 παίκτες μεταξύ 18-21 ετών (vids)
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς εξήγησε πως δεν υπάρχει άλλη ομάδα στην Ευρώπη σε αυτό το επίπεδο με τόσους νεαρούς παίκτες και το Gazzetta γράφει για την πιτσιρικαρία της Παρτίζαν με έξι αθλητές μεταξύ 18-21 ετών.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξεστόμισε τη μεγάλη κουβέντα μετά από την πρόσφατη νίκη της Παρτίζαν επί της Κρκα για την Αδριατική Λίγκα, όταν ρωτήθηκε για τον Γκρεγκόρ Γκλας και την εμφάνιση του 20χρονου γκαρντ-φόργουορντ στην αναμέτρηση με τους Σλοβένους. «Είναι ένα ταλαντούχο παιδί όμως πρέπει να κατανοήσει τι σημαίνει να παίζεις σε μια ομάδα με αυτές τις απαιτήσεις. Σε κάθε περίπτωση, δεν νομίζω πως υπάρχει άλλη ομάδα στην Ευρώπη με τόσους νεαρούς παίκτες σε αυτό το επίπεδο όπως η Παρτίζαν».

O κορυφαίος προπονητής στην ιστορία της EuroLeague επέστρεψε το περασμένο καλοκαίρι στο Βελιγράδι αναλαμβάνοντας το φιλόδοξο project της Παρτίζαν που πλέον αριθμεί έξι παίκτες μεταξύ 18-21 ετών! Η προσθήκη του Τρίσταν Βούκσεβιτς ήταν η τελευταία σημείωση σε ό,τι αφορά το ρόστερ των «ασπρόμαυρων» που διεκδικούν τη συμμετοχή στην επόμενη EuroLeague, είτε μέσω της Αδριατικής Λίγκας είτε μέσω του EuroCup και παράλληλα, ξεχειλίζουν από ταλέντο και νέα πρόσωπα που έχουν ενεργό ρόλο στο rotation του Ζοτς.

Τρίσταν Βούκσεβιτς - 18 ετών

Ο Τρίσταν Βούκσεβιτς άρχισε να παίζει μπάσκετ πολύ μικρός, σε ηλικία 5 ετών, στο Μιλάνο και την Μπολόνια όπου ο πατέρας του, Ντούσαν αγωνιζόταν στην Αρμάνι και τη Βίρτους. Η πρώτη ομάδα του στην Ελλάδα ήταν ο Άρης Γλυφάδας. Το 2015 μετακινήθηκε στον Πρωτέα Βούλας κι εν συνεχεία στον Ολυμπιακό. Το καλοκαίρι του 2018 αποδέχθηκε την πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία συγκεντρώνει ταλέντα από όλη την Ευρώπη. Η «Βασίλισσα» είχε αποκτήσει ένα πολύ ψηλό παιδί για την ηλικία του, με εξαιρετική τεχνική, καλό σουτ από μακριά ενώ οι κινήσεις του είναι «πλαστικές» και γι' αυτό έχει παίξει ακόμα και πλέι μέικερ. Ο Βούκσεβιτς πήρε ευκαιρίες από τον Πάμπλο Λάσο την τελευταία διετία στους «Βlancos», μετρώντας συνολικά 3.2 πόντους και 1.8 ριμπάουντ μ.ό. σε 32 συμμετοχές στην ισπανική λίγκα. Πλέον μετράει αντίστροφα για το ντεμπούτο του με την Παρτίζαν.

Άλεν Σμάιλαγκιτς - 21 ετών

Έπειτα από το σύντομο πέρασμά του από τους Ουόριορς και τη θυγατρική ομάδα τους στη G-League, ο Άλεν Σμάιλαγκιτς επαναπατρίστηκε για λογαριασμό της Παρτίζαν. Στα 21 του χρόνια, ο Σέρβος ψηλός που μπορεί να παίξει ως πάουερ φόργουορντ, αλλά και ως σέντερ, έδωσε τα χέρια με την Παρτίζαν, υπογράφοντας για τρία χρόνια στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με στόχο να κάνει πρωταθλητισμό στην Αδριατική Λίγκα και το EuroCup και παράλληλα, να βρίσκεται στο ρόστερ των Σέρβων όταν βρεθούν ξανά στην EuroLeague. Ο Σμάιλαγκιτς έγινε draft pick στο νούμερο 39 το 2019.Στις 27 Δεκεμβρίου 2019 έκανε το ντεμπούτο του στην κορυφαία βιομηχανία μπάσκετικού θεάματος στον κόσμο με τους Ουόριορς, σημειώνοντας 4 πόντους και 1 ριμπάουντ στη νίκη επί των Φοίνιξ Σανς. Σε 29 αγώνες στο ΝΒΑ είχε 3 πόντους και 1.5 ριμπάουντ ανά 7.7 λεπτά συμμετοχής, πριν πάρει τα ταλέντα του και μετακομίσει στο Βελιγράδι.

Τα νούμερα στην ABA Liga
10.7 πόντοι
5.6 ριμπάουντ
1.5 ασίστ
1 κλέψιμο
1.5 λάθος
0.7 μπλοκ
14.7 PIR
σε 22.5 λεπτά (15 συμμετοχές)

Μπάλσα Κοπρίβιτσα - 21 ετών

Το περασμένο καλοκαίρι η Παρτίζαν αποφάσισε να επενδύσει στον Μπάλσα Κοπρίβιτσα, τον 21χρονο γιο του Σλάβισα Κοπρίβιτσα, ο οποίος κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών με προπονητή τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, το 1992! Ο νεαρός σέντερ επελέγη στο νούμερο 57 του NBA Draft 2021 από τους Χόρνετς και έγινε ανταλλαγή στους Πίστονς για τον Μέισον Πλάμλι και τον JT Θορ. Την τελευταία διετία έπαιξε στο NCAA με το Φλόριντα Στέιτ, σημειώνοντας 6.8 πόντους και 3.9 ριμπάουντ μ.ό. σε 51 ματς. Στην τελευταία του χρονιά στο κολέγιο μέτρησε 9.1 πόντους, 5.6 ριμπάουντ και 1.4 μπλοκ ανά παιχνίδι πριν υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Παρτίζαν. Παράλληλα, είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές της Σερβίας, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο EuroBasket U18 το 2017 που διεξήχθη στη Σλοβακία.

Τα νούμερα στην ABA Liga
5.5 πόντοι
3.9 ριμπάουντ
0.9 ασίστ
0.5 κλεψίματα
0.6 λάθη
1.1 μπλοκ
8.8 PIR
σε 14.2 λεπτά (17 συμμετοχές)

Ούρος Τριφούνοβιτς - 21 ετών

Ο 21χρονος Τριφούνοβιτς αγωνίζεται και στις δυο θέσεις των γκαρντ ενώ εντάχθηκε αρχικώς στην Παρτίζαν το 2018. Οι «ασπρόμαυροι» τον έδωσαν δανεικό στη Μλάντοστ (2018-19) και την επόμενη χρονιά στη Μέγκα Μπάσκετ, την ομάδα του super agent Μίσκο Ραζνάτοβιτς. Παρ' όλα αυτά, ο περιορισμένος χρόνος συμμετοχής του είχε ως αποτέλεσμα ο δανεισμός του να ολοληρωθεί πρόωρα, επιστρέφοντας στην Παρτίζαν έπειτα από μόλις δυο αγώνες στην Αδριατική Λίγκα. Τον Ιούνιο του 2020 επέκτεινε το συμβόλαιό του με τους Σέρβους για τέσσερα χρόνια και στο μεσοδιάστημα, έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική ανδρών της πατρίδας του υπό τις οδηγίες του Ίγκορ Κοκόσκοφ, όταν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για τα «παράθυρα» του EuroBasket 2022. Ο νεαρός άσος της Παρτίζαν είναι γιος του άλλοτε κόουτς του Πανιωνίου, Αλεκσάνταρ Τριφούνοβιτς.

Τα νούμερα στην ABA Liga
5.6 πόντοι
1.5 ριμπάουντ
0.9 ασίστ
0.2 κλεψίματα
0.7 λάθη
4 PIR
σε 15 λεπτά (22 συμμετοχές)

Γιαμ Μαντάρ - 21 ετών

Τον περασμένο Αύγουστο η Παρτίζαν ολοκλήρωσε μια κίνηση με φόντο το παρόν και το μέλλον, υπογράφοντας τον Γιαμ Μαντάρ με πολυετές συμβόλαιο. Ο 21χρονος Ισραηλινός πόιντ γκαρντ αποχώρησε από τη Χάποελ Τελ Αβίβ όπου αγωνιζόταν από το 2018 για να παίξει υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς αφού προηγουμένως συμμετείχε στο Summer League με τους Μπόστον Σέλτικς. Την ομάδα, δηλαδή που τον επέλεξε στο νούμερο 47 του NBA Draft 2020. Πρόκειται για έναν αξιόλογο γκαρντ (1μ.90), ο οποίος αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 2019 στο EuroBasket U20, αποτελώντας τον πρώτο παίκτη σε ασίστ στο τουρνουά (7.7), μετρώντας παράλληλα 15.9 πόντους, 3.1 ριμπάουντ και 1.4 κλεψίματα. Τη σεζόν 2020-21 πήρε το βραβείο του Πιο Βελτιωμένου Παίκτη στην ισραηλίτικη Winner League, αποτελώντας τον νεότερο παίκτη ever που κατακτά αυτόν τον τίτλο.

Τα νούμερα στην ABA Liga
6.8 πόντοι
2.3 ριμπάουντ
1.9 ασίστ
0.9 κλεψίματα
1.8 λάθη
0.4 μπλοκ
8 PIR
σε 17.6 λεπτά (16 συμμετοχές)

Γκρεγκόρ Γκλας - 20 ετών

Ο πολλά υποσχόμενος Σλοβένος σούτινγκ γκαρντ έπαιξε για πρώτη φορά επαγγελματικό μπάσκετ στην Πριμόρσκα (2016-19) ενώ την τελευταία διετία αγωνίστηκε στη σερβική Νταϊνάμικ (18.1 πόντοι, 4.2 ριμπάουντ), πριν πάρει μεταγραφή στην Παρτίζαν του Ομπράντοβιτς ως ένα από τα κορυφαία ταλέντα της Ευρώπης, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο στους «ασπρόμαυρους».

Τα νούμερα στην ABA Liga
6 πόντοι
1.6 ριμπάουντ
1.4 ασίστ
0.4 κλεψίματα
0.9 λάθη
4.4 PIR
σε 13.5 λεπτά (14 συμμετοχές)

@Photo credits: ABA Liga

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.