ΤΣΣΚΑ: Ανακοίνωσε την απόκτηση του Άλερικ Φρίμαν (vid)

ΤΣΣΚΑ: Ανακοίνωσε την απόκτηση του Άλερικ Φρίμαν (vid)

Ευαγγελος Στελλάκης
ΤΣΣΚΑ: Ανακοίνωσε την απόκτηση του Άλερικ Φρίμαν (vid)
Η ΤΣΣΚΑ ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του 27χρονου Αμερικανού γκαρντ και πρώην παίκτη της Μπούρσασπορ, Άλερικ Φρίμαν.

Τη προδιαγεγραμμένη συμφωνία της με τον Άλερικ Φρίμαν για το υπόλοιπο της τρέχουσας σεζόν επισημοποίησε η ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη, ενισχύοντας την περιφέρεια της.

Ο 27χρονος Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στη Τουρκία με την Μπούρσασπορ, μετρώντας 20.5 πόντους με 49% από την περίμετρο, 3.5 ασίστ, 3.1 ριμπάουντ κι 1 κλέψιμο σε 15 παιχνίδια της εγχώριας λίγκας, ενώ στο EuroCup (αντίπαλος του Προμηθέα) κατέγραψε 19.6 πόντους με 44% στο τρίποντο και 2.8 ασίστ σε 9 εμφανίσεις.

Θυμίζουμε πως ο Φρίμαν είχε αγωνιστεί στην EuroLeague τη σεζόν 2020-21 με τη φανέλα της Βιλερμπάν, έχοντας κατά μέσο όρο 7.4 πόντους, 1.2 ασίστ και 1.1 ριμπάουντ ανά 20.3 λεπτά δράσης σε 18 συμμετοχές, ενώ σούταρε με 39.6% στα δίποντα και 42.2% στα τρίποντα.

«Είμαι πολύ χαρούμενος κι ενθουσιασμένος που είμαι μέλος της ΤΣΣΚΑ. Έχω την ευκαιρία να φορέσω τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ και να αγωνιστώ σε ένα από τα πιο ιστορικά club, είναι τιμή για εμένα. Είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα με όποιον τρόπο μπορώ», δήλωσε ο έμπειρος περιφερειακός μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του στην «ομάδα του στρατού».

Κατά το παρελθόν, ο Φρίμαν φόρεσε επίσης τις φανέλες της Άλμπα Φέχερβαρ στην Ουγγαρία, καθώς και των Κινγκντάο Ινγκλς και Σενζέν Λέοπαρντς στην Κίνα. Έχει ύψος 1.91μ. και σε κολλεγιακό επίπεδο είχε αγωνιστεί σε Baylor (2013-17) και NC State (2017-18).

@Photo credits: https://cskabasket.com