Κασελάκης: «Ερωτηματικό και για εμάς το πώς θα παρουσιαστούμε μετά από όλα αυτά» 

Κασελάκης: «Ερωτηματικό και για εμάς το πώς θα παρουσιαστούμε μετά από όλα αυτά» 

Newsroom
Κασελάκης: «Ερωτηματικό και για εμάς το πώς θα παρουσιαστούμε μετά από όλα αυτά» 
O Παναθηναϊκός επανέρχεται στη δράση και αντιμετωπίζει εντός έδρας την ΤΣΣΚΑ. Σε δηλώσεις του για τον εν λόγω αγώνα, ο φόργουορντ των «πρασίνων» στάθηκε στο νέο βήμα μετά τον κορονοϊό, αλλά και στα σημεία-κλειδιά απέναντι στους Ρώσους.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την 20η αγωνιστική της Euroleague στο ξεκίνημα της «διαβολοβδομάδας» του.

Μιλώντας για το παιχνίδι της Τετάρτης (12/01, 21:00), ο Λεωνίδας Κασελάκης αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα της περιπέτειας με την Covid-19, στα σημεία που θα προσέξουν στον τρόπο που αγωνίζονται οι αντίπαλοι, αλλά και στον παράγοντα του πάντοτε σημαντικού Κλάιμπερν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε για τον αγώνα με τους Ρώσους σχετικά με:

Το πώς θα παρουσιαστούν μετά την περιπέτεια με τον κορονοϊό: «Σίγουρα είναι ένα ερωτηματικό και για εμάς το πώς θα παρουσιαστούμε μετά από όλα αυτά αλλά θεωρώ ότι είναι μία περίοδος τη πανδημίας που χτυπάει όλες τις ομάδες λίγο ή πολύ. Ακόμα και οι ομάδες που δεν έχουν κορωνοϊό δεν παίζουν γιατί οι υπόλοιπες ομάδες έχουν.. Εμείς από την πλευρά μας αυτό που έχουμε να κάνουμε, ξέροντας αυτές τις αντικειμενικές δυσκολίες, είναι να το βγάλουμε αυτό από το μυαλό μας, να προετοιμαστούμε με τα δεδομένα που έχουμε και να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο απέναντι σε μία ομάδα που διψάει για νίκες γιατί το ματς έχει και βαθμολογική κίνητρο και για εμάς και για εκείνους. Και θα πρέπει να είμαστε πολύ υποψιασμένοι και συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού».

Το αν θα υπάρχει αυτό στο μυαλό τους απέναντι στην ΤΣΣΚΑ: «Δεν θα είσαι ενεργοποιημένος όσο πρέπει και δίνοντας στον εαυτό σου δικαιολογία δεν θα μπορείς να είσαι στην ίδια ταχύτητα που θα ήσουν αν δεν την είχες αυτή στο μυαλό σου. Όλο αυτό ξεκινάει από το μυαλό... Θα πρέπει να το αποβάλλουμε και να είμαστε όσο το δυνατόν πιο συγκεντρωμένοι για να μπορέσουμε έτσι να βγάλουμε την ένταση που απαιτείται σε ένα παιχνίδι Euroleague».

Τα σημεία που θα προσέξουν: «Θέλουμε απλά να είμαστε σίγουρα πιο σκληροί. Η ΤΣΣΚΑ έχει μέγεθος και μάλιστα δεν είναι απλά ότι έχει μέγεθος, αλλά το εκμεταλλεύεται κιόλας. Πηγαίνουν όλοι στο επιθετικό ριμπάουντ. Οπότε το νούμερο ένα κλειδί θα είναι ο έλεγχος των αμυντικών μας ριμπάουντ για να μπορέσει να μας δώσει και πόντους στο ανοιχτό γήπεδο, γιατί μία ομάδα όταν επιτίθεται πολύ στο επιθετικό ριμπάουντ αυτόματα αφήνει "κενό" το transition. Θα πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ σε αυτό το κομμάτι, όχι απλά για να αντικρούσουμε το δικό τους όπλο, αλλά για να βρούμε δική μας παραγωγικότητα στην επίθεση. Θα πρέπει να έχουμε σωστές επιλογές για να μην τους δώσουμε την δυνατότητα να τρέξουν και να περιορίσουμε όσο το δυνατόν τις κατοχές της ΤΣΣΚΑ».

Τον παράγοντα Κλάιμπερν: «Είναι ένας παίκτης που κάνει την διαφορά στα παιχνίδια της ΤΣΣΚΑ τα τελευταία δύο χρόνια ιδιαίτερα, νομίζω το πιο σημαντικό για εμάς και όταν αντιμετωπίζεις τέτοιους παίκτες δεν είναι απλά να στοχεύσεις στο να βάλουν 0 πόντους, αυτό ενδεχομένως να μην γίνεται. Αλλά μπορείς να τους περιορίσεις και να τους κάνεις να σουτάρουν με χαμηλότερα ποσοστά από ό,τι το κάνουν και αυτό θα χαλάσει και τη χημεία της ομάδας εκείνη τη στιγμή. Οπότε είναι ένας παίκτης για μένα ο πληρέστερος της ΤΣΣΚΑ, και από τους πληρέστερους στην Ευρώπη, αλλά από την πλευρά μας πρέπει να κοιτάξουμε και την ομαδική λειτουργία σε άμυνα και επίθεση για να μπορέσουμε να τους βγάλουμε από το comfort zone, από το οποίο ένας άξονας είναι αυτός ο παίκτης ο συγκεκριμένος και πρέπει να βρούμε τις λύσεις και όταν έχει την μπάλα και όταν δεν έχει την μπάλα».

Τον Γιόβιτς και την περιπέτεια με τον κορονοϊό: «Να ευχηθούμε για αρχή το παιδί να είναι δυνατό, να βρει πάλι τα πατήματά του γιατί είχε ένα διάστημα αποχής και αυτό θα είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας όσον αφορά την ετοιμότητά του. Από την άλλη περιμένουμε να μας βοηθήσει, να έρθει εδώ να τον καλωσορίσουμε και να τον υποδεχτούμε όπως πρέπει και να νιώσει άνετα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Η θέση που παίζει είναι νευραλγική και κάποιες φορές δεν χρειάζεται να κάνεις παραπάνω πράγματα και να αφήσεις χώρο σε άλλους να το κάνουν. Είναι ένας παίκτης που έχει εμπειρία και από το υψηλότερο επίπεδο και θα μπορέσει να μας βοηθήσει».