Ολυμπιακός: Η αντίδραση στην πανδημία θα παίξει ρόλο

Ολυμπιακός: Η αντίδραση στην πανδημία θα παίξει ρόλο

Ολυμπιακός: Η αντίδραση στην πανδημία θα παίξει ρόλο
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για τα τρία προβλήματα που δημιούργησε ο κορονοϊός και που έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός.

Λες και ο χρόνος έχει γυρίσει στον Μάρτιο του 2020. Η πανδημία στα ενδότερα της Euroleague έχει την ίδια ου μην και μεγαλύτερη έξαρση, ωστόσο σίγουρα είναι πιο καθησυχαστικό το γεγονός πως η «Όμικρον» έχει πιο ήπια δράση. Λες και κάθε ομάδα δεν έχει πλέον 17 αντιπάλους να σκεφτεί, αλλά έχει 18 αφού πρέπει να αντιμετωπίσει και τον κορονοϊό.

Τα παιχνίδια αναβάλλονται, το πρωτόκολλο αναμένεται να διαφοροποιηθεί στην αυριανή τηλεδιάσκεψη των 13 μετόχων (θα συμμετέχουν Μπάγερν και Βιλερμπάν) προκείμενου να γίνει πιο ελκυστικό το καλεντάρι.

Πάμε στον Ολυμπιακό… Αρχικά να αναφέρω ορισμένα δεδομένα. Ολοι στην ομάδα είναι εμβολιασμένοι. Το μεγαλύτερο ποσοστό μάλιστα την επόμενη μέρα της νίκης στο ΟΑΚΑ έκανε και την τρίτη δόση βλέποντας την έκταση που έπαιρνε η διασπορά. Υπάρχουν λοιπόν 11 κρούσματα, αλλά κανένα δεν το περνάει με έντονες επιπλοκές.

Σίγουρα πάντως αγωνιστικά η ομάδα θα επηρεαστεί. Όπως κι οι άλλες 17 ή όσες περνούν παρόμοια ταλαιπωρία. Το καλό στην περίπτωση των «ερυθρόλευκων» είναι πως έχουν μαζέψει μεγάλο αριθμό νικών και με ρεκόρ 12-5 βρίσκονται εδώ και καιρό στην 3η θέση. Σίγουρα όμως η κατάσταση από δω και πέρα διαφοροποιείται.

Αρχικά δεν υπάρχει πλέον ρυθμός. Ο Ολυμπιακός έχει να προπονηθεί εφτά μέρες. Κανείς δεν ξέρει πότε θα βρεθούν ξανά στο ΣΕΦ, αλλά από την άλλη όλοι γνωρίζουν πως όποτε κι αν συμβεί αυτό η προπόνηση θα είναι περισσότερο ατομικού χαρακτήρα. Ούτε καν 10 παίκτες για «διπλό» δεν θα υπάρχουν.

Επίσης θα αλλάξει αρκετά ο αρχικός προγραμματισμός αφού ξαφνικά θα αυξηθούν οι «διαβολοβδομάδες». Ο Ολυμπιακός χρωστάει δύο ματς ήδη αφού εκτός από την ΤΣΣΚΑ αναμένεται να αναβληθεί και αυτό με την Ζαλγκίρις. Κενά στις ημερομηνίες δεν υπάρχουν και έτσι κάθε παιχνίδι θα προγραμματίζεται σε εβδομάδα με άλλο παιχνίδι.

Προσθέστε και τα ματς ελληνικού πρωταθλήματος. Και τα προγραμματισμένα και αυτά που έχουν αναβληθεί. Προσθέστε και την μετάθεση δύο εβδομάδων που (πολύ σωστά) αποφάσισε ο ΕΣΑΚΕ. Γίνεται κατανοητό πως ο Ολυμπιακός (και όλες οι ομάδες που αντιμετωπίζουν τέτοιο πρόβλημα) δεν θα κάνει προπόνηση παρά ελάχιστα. Αγώνας, ταξίδι, άλλος αγώνας, χαλάρωμα, αγώνας, ρεπό, ταξίδι κλπ. Άντε να είσαι προπονητής και να θες να προσθέσεις πράγματα στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας σου…

Τρίτο πρόβλημα. Πόσο καιρό θα πάρει σε κάθε παίκτη να βρεθεί στην επιθυμητή κατάσταση; Σύμφωνοι, κανείς δεν το περνάει βαριά, αλλά η αποχή τόσων ημερών από τα γήπεδα προκαλεί πρόβλημα από μόνη της. Κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός. Αλλιώς θα ανταποκριθούν.

Ο Γιώργος Μπαρτζωκας και οι συνεργάτες του καλούνται να διαχειριστούν την διαμορφωθείσα κατάσταση και να βρουν την καλύτερη δυνατή λύση. Δεν είναι εύκολο, αλλά αν ο Ολυμπιακός ανταποκριθεί καλά και στην αντίδραση που θα βγάλει μετά τα 11 κρούσματα που έχει τότε τον Μάρτιο δεν θα ασχολείται με την είσοδό του στα playoffs που είναι και ο βασικός στόχος του, αλλά με το πλασάρισμα στην τελική κατάταξη.

ΥΓ: Επανάληψη μήτηρ μαθήσεως. Τα παραπάνω προβλήματα αφορούν όλες τις ομάδες της Euroleague σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό.

ΥΓ 2: Στην Basket League δεν υπάρχουν ημερομηνίες παρά το γεγονός ότι αναβλήθηκε το διήμερο του All Star Game. Βλέπω να μακροημερεύει το πρωτάθλημα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.