ΜακΚίσικ στο Gazzetta: «Τα ντέρμπι είναι ο τρόπος μου να ανταποδώσω στον Ολυμπιακό»

ΜακΚίσικ στο Gazzetta: «Τα ντέρμπι είναι ο τρόπος μου να ανταποδώσω στον Ολυμπιακό»
Ο Σακιέλ ΜακΚίσικ μοιάζει να λατρεύει τα ντέρμπι. Η εμφάνισή του απέναντι στον Παναθηναϊκό αποτελεί ακόμα ένα βήμα για να γίνει ένας από τους εκλεκτούς της εξέδρας. Ο πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού στο Gazzetta.

Ο Σακιέλ ΜακΚίσικ το έχει κάνει ξανά. Σε ένα ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό (μας) είχε συστηθεί. Σε ένα άλλο, αποφάσισε να βροντοφωνάξει με όλη του τη δύναμη πως είναι εδώ. Πως ο ρόλος του μπορεί να έχει αλλάξει, αλλά ένας σκόρερ δύσκολα... πεθαίνει.

Στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό σημείωσε 18 πόντους, την κορυφαία φετινή απόδοσή του. Και το διασκέδασε. Η γλώσσα του σώματός του, μολονότι το πρόσωπό του ήταν κρυμμένο πίσω από την απαραίτητη μάσκα - για τον κορονοϊο - ο ΜακΚίσικ έμοιαζε να να μην μπορεί να σταματήσει να χαμογελάει.

«Ναι, δείξαμε ότι έχουμε βάθος, διαθέτουμε 12, 13,14 καλούς παίκτες που μπορούν να βγουν στο γήπεδο, να τα δώσουν όλα σε κάθε ματς. Απόψε έτυχε να είναι η δική μου νύχτα, μαζί με κάποιους συμπαίκτες μου», είπε στο Gazzetta ο πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού.

Η σύνδεσή του με τους φίλους του Ολυμπιακού έγινε δυνατή τον Μάρτιο του 2020. Από το βράδυ της Πέμπτης, έγινε ισχυρότερη.

«Δεν μπορώ να πω ότι δεν το σκέφτομαι, αλλά αισθάνομαι πως αυτός είναι ο τρόπος μου να τους το ανταποδώσω. Ήμουν στο BCL με την Μπεσίκτας και πήρα μία ευκαιρία στον Ολυμπιακό», ήταν η απόκριση του ΜακΚίσικ στην ερώτηση αν στα ντέρμπι έχει πάντα στο μυαλό του ότι μπορούν να καθορίσουν τη σχέση ενός αθλητή με την εξέδρα.

«Μετά απ' όσα έχω ζήσει, δεν παίρνω τίποτα ως δεδομένο»

Όσο για την τύχη του Ολυμπιακού, μετά το καλύτερο ρεκόρ στον πρώτο γύρο της EuroLeague; «Θέλουμε να είμαστε σε θέση playoffs. Αλλά να μπορούμε να διαλέξουμε ή να γνωρίζουμε ότι θα παίξουμε με τον πιο προσιτό αντίπαλο και να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας. Ελπίζουμε ότι θα πλησιάσουμε και άλλο στην κορυφή, οι παίκτες αρχίζουν να... κολλάνε περισσότερο και ο καθένας μας καταλαβαίνει το ρόλο του».

Ο Σακιέλ ΜακΚίσικ μίλησε στο Gazzetta και για το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ της EuroLeague με τη ζωή του.

«Ήταν σαν να κάνω μία βόλτα στο παρελθόν μου. Είναι αυτό που είναι. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, αυτή τη στιγμή. Όσα έχω ζήσει μου δίνουν πάντα δύναμη, κάθε μέρα. Άλλοι δεν είχαν την ευκαιρία να ξεφύγουν ή βρίσκονται σε χειρότερη μοίρα και εγώ έχω την ευκαιρία να παίξω μπροστά σε χιλιάδες ανθρώπους. Μετά απ' όσα έχω ζήσει, δεν μπορώ να πάρω τίποτα ως δεδομένο», εξήγησε.

@Photo credits: eurokinissi