Παπαπέτρου: Αναζητώντας το μεγάλο ματς κόντρα στον Ολυμπιακό

Παπαπέτρου: Αναζητώντας το μεγάλο ματς κόντρα στον Ολυμπιακό

Γιώργος Κούβαρης
Παπαπέτρου: Αναζητώντας το μεγάλο ματς κόντρα στον Ολυμπιακό
Ο Ιωάννης Παπαπέτρου θα τεθεί για 9η φορά αντιμέτωπος του Ολυμπιακού και το Gazzetta καταγράφει τα κατορθώματά του και το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα «ψάχνει» ένα... ηγετικό παιχνίδι απέναντι στην άλλοτε ομάδα του.

Έχουν συμπληρωθεί τρία χρόνια από τότε που ο Ιωάννης Παπαπέτρου πήρε την μεγάλη απόφαση να αποχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά και το ΣΕΦ προκειμένου να γίνει κάτοικος βορείων προαστίων και ΟΑΚΑ. Αισίως βαδίζει στην 4η σεζόν του στον Παναθηναϊκό και στην δεύτερη ως αρχηγός των «πρασίνων».

Φυσικά τα περισσότερα βλέμματα στρέφονται πάνω του κάθε φορά που οι «αιώνιοι» ετοιμάζονται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους, με τον ίδιο να θέλει να αποδείξει πράγματα, να θέλει να βγει μπροστά για λογαριασμό του «τριφυλλιού» αλλά μέχρι στιγμής να περιορίζεται σε μεστές εμφανίσεις, ενίοτε και κατώτερες του μετρίου.

Αυτό ακριβώς ψάχνει ο Ιωάννης Παπαπέτρου απέναντι στον Ολυμπιακό. Ένα μεγάλο ματς. Ένα παιχνίδι όπου θα έχει ηγετικό ρόλο και θα είναι εκείνος που θα πάρει από το χέρι την ομάδα του προκειμένου να την οδηγήσει στην τελική επικράτηση. Μέχρι στιγμής, ένα ήταν το ματς εκείνο που φώναξε «παρών» στο παρκέ και δη το τελευταίο του πρωταθλήματος, όταν και μέτρησε 13 πόντους με 3/8 τρίποντα, 3 ασίστ και 3 ριμπάουντ, έχοντας ευστοχήσει και σ' ένα κρίσιμο σουτ με το οποίο ο Παναθηναϊκός γύριζε το παιχνίδι στο ΣΕΦ και έπαιρνε το momentum της ανατροπής,

Τα 6+2 ματς του Παπαπέτρου με τον Ολυμπιακό

Από εκεί και πέρα το πρόσημο είναι αρνητικό. Συγκεκριμένα έχει αγωνιστεί σε 8 ματς απέναντι στην πρώην ομάδα του, εκ των οποίων οκτώ για την EuroLeague και δύο για το πρωτάθλημα. Φυσικά υπάρχει και ο... αστερίσκος του Κυπέλλου της 13ης Φεβρουαρίου 2019, όταν και το παιχνίδι διακόπηκε στο ημίχρονο (40-25 το σκορ με την ίδιο να είχε 7 πόντους με 2/3 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 3/5 βολές, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ) λόγω της γνωστής αποχώρησης του Ολυμπιακού από το ΟΑΚΑ. Φυσικά δεν μπορούν να μπουν στην εξίσωση τα νούμερα εκείνου του ημιχρόνου.

Όπερ και σημαίνει ότι στα 6 ματς της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, ο Ιωάννης Παπαπέτρου μετράει απέναντι στον Ολυμπιακό 8 πόντους κατά μέσο όρο ανά 26:41 λεπτά συμμετοχής αλλά έχοντας 0,77 πόντους ανά κατοχή. Βέβαια έχει καλό ποσοστό στα δίποντα σουτάροντας με 50% (15/30 σουτ στο σύνολο) ωστόσο δεν τα πάει καλά στα τρίποντα με μόλις 25% και 5/20 σουτ έξω από τα 6.75 μέτρα σε αυτά τα οκτώ παιχνίδια. Από τη γραμμή των βολών έχει μόλις 50% ποσοστό ευστοχίας με 4/8 στο σύνολο. Επιπλέον μαζεύει 3,3 ριμπάουντ, μοιράζει 1,8 ασίστ, κλέβει 1,17 φορές τη μπάλα ενώ υποπίπτει και σε 1,67 λάθη.

Το +/- του είναι στους -1,5 πόντους κάθε φορά που βρίσκεται στο παρκέ, ενώ είναι μηδενικό στα δύο παιχνίδια για το πρωτάθλημα της Basket League.

Το πρώτο πριν από τρία χρόνια στο ΟΑΚΑ (79-70 ο Παναθηναϊκός) και το δεύτερο τον περασμένο μήνα στο ΣΕΦ (81-76 και πάλι ο Παναθηναϊκός). Εντός των συνόρων ο Παπαπέτρου αγωνίζεται για 25:01 λεπτά στα ντέρμπι έχοντας 9 πόντους κατά μέσο όρο (3/9 δίποντα στο σύνολο και 4/10 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 0,5 μπλοκ.

ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ Vs ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
EUROLEAGUEBASKET LEAGUE
6ΑΓΩΝΕΣ2
26:41 μ.ο.ΧΡ.ΣΥΜ.25:01 μ.ο.
8,1 μ.ο.ΠΟΝΤΟΙ9 μ.ο.
15/30 (50%)ΔΙΠΟΝΤΑ3/9 (33,3%)
5/20 (25%)ΤΡΙΠΟΝΤΑ4/10 (40%)
4/8 (50%)ΒΟΛΕΣ-
3,3 μ.ο.ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ3 μ.ο.
1,8 μ.ο.ΑΣΙΣΤ3 μ.ο.
1,1 μ.ο.ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ-
-ΤΑΠΕΣ0,5 μ.ο.
1,6 μ.ο.ΛΑΘΗ1 μ.ο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.