Μπαρτζώκας: «Αν νικήσουμε τον Παναθηναϊκό θα κάνουμε καλά Χριστούγεννα» (vid)

Μπαρτζώκας: «Αν νικήσουμε τον Παναθηναϊκό θα κάνουμε καλά Χριστούγεννα» (vid)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Μπαρτζώκας: «Αν νικήσουμε τον Παναθηναϊκό θα κάνουμε καλά Χριστούγεννα» (vid)
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Τζάμπολ» και αφού είπε ότι απολαμβάνει το μπάσκετ της ομάδας του, στάθηκε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό λέγοντας ότι πάντα είναι ένα ματς με ιδιαιτερότητες, ανεξαρτήτου σκοπιμότητας.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε αρχικά στην επιστροφή της ομάδας στο πρωτάθλημα λέγοντας ότι «ο Ολυμπιακός πρέπει να συμμετέχει οπουδήποτε μπορεί να διεκδικήσει τίτλους. Οι λόγοι της απουσίας είναι γνωστοί. Θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και μας βοηθάει και στην EuroLeague»

Για προτεραιότητα στους τίτλους: «Οταν συμμετέχεις στον Ολυμπιακό δεν διαλέγεις. Η EuroLeague είναι πιο δύσκολη να την κατακτήσεις, δεν γίνεται να αδιαφορήσεις. Προxωράμε για όσο πιο μακριά μπορούμε όπως είχε κάνει η ομάδα το 2012 και το 2013. Κύπελλο και πρωτάθλημα είναι σημαντικά για μας και αυτά τα παιχνίδια μας βοηθάνε ώστε να φανούμε έτοιμοι στα κρίσιμα παιχνίδια.»

Για το αν είναι το καλύτερο ρόστερ που έχει καθοδηγήσει: «Πολύ βιαστικό να πούμε ότι είναι η καλύτερη ομάδα που είχα ποτέ. Στο τέλος θα δούμε τι έχουμε καταφέρει. Στον Ολυμπιακό δεν μετράει μία καλή εμφάνιση ή ένας καλός γύρος, αλλά τι θα πετύχεις στο τέλος. Είμαι πάντως απόλυτα ικανοποιημένος και χαίρομαι για το μπάσκετ που παίζουμε.»

Για τα όσα διακυβεύονται στο ντέρμπι: «Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Το ματς αυτό είναι πάντα ιδιαίτερης σημασίας. Στην βαθμολογία της EuroLeague φαίνεται πως οι ομάδες έχουν διαφορετικούς στόχους. Ο Παναθηναϊκός το θέλει για την αξιοπρέπεια του κι εμείς για βαθμολογικούς λόγους. Οι 11 νίκες που έχουμε είναι πολλές για τον βαθμό δυσκολίας της σεζόν. Το ΟΑΚΑ είναι δύσκολη έδρα, για τον Ολυμπιακό ακόμη περισσότερο. Αν κάνουμε μία 12η θα είναι εκπληκτικό για μας. Κάθε νίκη δίνει δύο βαθμούς. Στόχος μας είναι να μπούμε στα playoffs. Ο Ολυμπιακός λείπει από αυτά τα τελευταία χρόνια και θέλει να επιστρέψει. Εχουμε από κάτω ομάδες όπως η ΤΣΣΚΑ, η Ούνικς, το Μιλάνο, η Εφές, η Φενέρμπαχτε, ομάδες δηλαδή με τρομερά μπάτζετ. Δεν μπορούμε να κοιτάμε κάτι περισσότερο. Αν νικήσουμε τον Παναθηναϊκό θα μας κάνει να περάσουμε καλά Χριστούγεννα. Σε αυτά τα ντέρμπι το τακτικό μέρος και το πνευματικό είναι πολύ σημαντικά».

@Photo credits: INTIME