Εφές - Μπασκόνια 87-72: Βαθιά «ανάσα» για τους Τούρκους που επέστρεψαν στις νίκες (vid)

Σταυρούλα Μουστακάτου
Εφές - Μπασκόνια 87-72: Βαθιά «ανάσα» για τους Τούρκους που επέστρεψαν στις νίκες (vid)
Οι Τούρκοι έφτασαν στο 7-8 παίρνοντας την νίκη με 87-72 απέναντι στη Μπασκόνια έπειτα από δύο ήττες σερί και κατάφεραν... να ανασάνουν!

Η Αναντολού Εφές «φιλοξένησε» την Μπασκόνια για την 15η αγωνιστική της Euroleague και μετά το νωθρό ξεκίνημά της, έδειξε χαρακτήρα και πήρε το ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό σκορ να είναι 87-72. Σημαντικές οι επιστροφές των γηπεδούχων με κορυφαίο τον Μίτσιτς, ενώ καθοριστική ήταν η τελευταία περίοδος, όπου οι γηπεδούχοι επέτρεψαν στον αντίπαλο να σκοράρει μόλις 10 πόντους.

Ο αγώνας

Η Μπασκόνια μπήκε στο παρκέ με την... φόρα που της έδωσε η επιβλητική νίκη επί της Βιλερμπάν και έφτασε στο double score (8-16) στο 7ο λεπτό. Οι παίκτες του Αταμάν αν και ανέβασαν ρυθμό μετά το πρώτο σοκ εξακολουθούσαν να «κυνηγούν» το σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο έληξε στο 13-21 με τρίποντο του Μπάλντουιν.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, 5 συνεχόμενοι πόντοι του Μπομπουά έκαναν το 18-21 για τους γηπεδούχους, με τον Γκρέιντζερ να διαμορφώνει λίγο αργότερα το 18-24. Στον χρόνο που απέμενε μέχρι και το ημίχρονο, η Εφές με κύριους «εκφραστές» στην επίθεση τους Λάρκιν, Μοερμάν και Μίτσιτς κατάφερε να προσπεράσει (43-40), ενώ ο Φοντέκιο έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια στον πόντο (43-42).

Με την επιστροφή από την ανάπαυλα, η Εφές πήρε για πρώτη φορά αέρα 8 πόντων (51-43) με τον Μοερμάν να είναι εύστοχος από την περιφέρεια. Το επιμέρους 6-0 της Μπασκόνια από το 53-47 έφερε το παιχνίδι... στα ίσια, ενώ με έξτρα βολή ο Φοντέκιο έβαλε ξανά μπροστά την ομάδα του (53-54). Ένα σερί 8-2 για την ομάδα του Αταμάν (61-56) μετουσιώθηκε σε 66-62 για το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Στο 7'31'' της καθοριστικής περιόδου, η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα με τον... ασυγκράτητο Μίτσιτς να είναι απόλυτα εύστοχος από την γραμμή των βολών για το 73-62. Το σουτ τριών πόντων του Πλάις, τρία λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης, με το οποίο έγραψε το 82-66 ουσιαστικά έκανε ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθεια επιστροφής των φιλοξενούμενων. Η σφραγίδα μπήκε από τρίποντο του Μοερμάν που έκανε το τελικό 87-72.

Tα δεκάλεπτα: 13-21, 43-42, 66-62, 87-72

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην αντίδραση που έβγαζαν οι γηπεδούχοι κάθε φορά που ο αντίπαλος πλησίαζε στο σκορ από το τρίτο δεκάλεπτο και μετά, με αποκορύφωμα το επιμέρους 21-10 στο τελευταίο δεκάλεπτο.

O MVP: Βασίλιε Μίτσιτς που σε 27:22 συμμετοχής μέτρησε 24 πόντους (5/8 δίποντα, 3/5 τρίποντα και 5/5 βολές) με 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Κοστέλο που δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του στα 10 λεπτά που αγωνίστηκε

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Σέιν Λάρκιν με 16 πόντους, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλαψίματα σε περίπου 36 λεπτά συμμετοχής.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΌΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το επιμέρους που έτρεξε η Εφές στο τελευταίο δεκάλεπτο με 21-10.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΌ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η απόλυτη ισορροπία στα τρίποντα με 33.3%, αλλά και η διαφορά στα λάθη (17 οι φιλοξενούμενοι, 8 οι γηπεδούχοι)

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: H Aναντολού Εφές δεν πήρε τη νίκη όσο εύκολα «λέει» το σκορ. Χρειάστηκε να κάνει την ανατροπή, αλλά και να έχει μικρά ξεσπάσματα κάθε φορά που πλησίαζε η Μπασκόνια, κάτι που κάνει το αποτέλεσμα ακόμη πιο σημαντικό σε συνάρτηση με τις δύο συνεχόμενες ήττες.

ς

ε

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.