Μιλουτίνοφ: Αφήνει στην άκρη τις κακοτυχίες και βροντοφωνάζει «παρών» (vid)

Μιλουτίνοφ: Αφήνει στην άκρη τις κακοτυχίες και βροντοφωνάζει «παρών» (vid)

Μιλουτίνοφ: Αφήνει στην άκρη τις κακοτυχίες και βροντοφωνάζει «παρών» (vid)
Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είδε την ατυχία να τον ανταμώνει αρκετές φορές. Ένα πελώριο σύννεφο του σκεπάζει το κεφάλι. Και εκείνος μπορούσε να κάνει μόνο υπομονή. Ο Σέρβος σέντερ επέστρεψε. Αν είναι για τα καλά, απομένει να φανεί.

Ο χρόνος (του) σταμάτησε αρκετές φορές. Περισσότερες απ' όσες μπορεί να αντέξει κάποιος. Θαρρείς πως από την ημέρα που έφυγε από το Λιμάνι του Πειραιά για τη Μόσχα και την ΤΣΣΚΑ, πάνω από το κεφάλι του Νίκολα Μιλουτίνοφ υπάρχει ένα μόνιμα «θυμωμένο» σύννεφο. Ξέρετε, όπως εκείνο που συνηθίζουν να έχουν οι κακότυχοι ήρωες των κινουμένων σχεδίων.

Η περσινή σεζόν χάθηκε με μιας. Ένα σοβαρό πρόβλημα στον ώμο και η επέμβαση που ακολούθησε διέγραψαν τον πρώτο χρόνο της συμφωνίας του με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Τότε ήταν η πρώτη φορά που ο χρόνος σταμάτησε για τον Σέρβο σέντερ.

Το ξεκίνημα της νέας σεζόν τον βρήκε έτοιμο. Χαμογελαστό. Έτοιμο να παίξει ξανά μπάσκετ. Η καλή διάθεση είχε μικρή διάρκεια. Την ελάχιστη της 1ης αγωνιστικής. «Μερική ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου» η διάγνωση μετά την ήττα από την Αρμάνι Μιλάνο.

Το... σύννεφο έκανε ξανά την εμφάνιση του. Ο χρόνος πάγωσε. Και ο «Μίλου» λάμβανε καρτερικά τις ψιχάλες στο πρόσωπό του.

Έχασε 8 αγωνιστικές. Και όταν επέστρεψε, τουλάχιστον στην αρχή, τίποτα δεν ήταν το ίδιο. Στις τρεις πρώτες εμφανίσεις μέτρησε συνολικά 4 πόντους, 10 ριμπάουντ και τρία λάθη.

Λογική αντίδραση. Μα και παράλογη, για τη δεδομένη ποιότητα του άλλοτε σέντερ του Ολυμπιακού.

Ο παλιός, καλός «Μίλου»

Στα δύο τελευταία ματς, έχει αρχίσει να αχνοφαίνεται ο ήλιος. Κάπου ανάμεσα στα σύννεφα. Έτσι και αλλιώς, το μπόι του Μιλουτίνοφ του επιτρέπει να περνάει, πολλές φορές, και μέσα από τα... σύννεφα.

Απέναντι στον Παναθηναϊκό μέτρησε 9 πόντους και 13 ριμπάουντ. Τα 6 απ' αυτά επιθετικά, μία κατηγορία στην οποία κατέχει το απόλυτο ρεκόρ με 16.

Κόντρα στη Ζαλγκίρις, ο Μιλουτίνοφ θύμισε κάτι από τα παλιά. Όχι μόνο επειδή έπαιξε 26 λεπτά, αλλά επειδή σκόραρε 19 πόντους και κατέβασε 12 ριμπάουντ.

Το ματς που περιμένει

Όχι και άσχημα... Πλέον, ο 28χρονος σέντερ μπορεί να κυκλώσει την ημερομηνία της 29ης Δεκεμβρίου. Τότε που η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα αγωνιστεί στο ΣΕΦ, κόντρα στον Ολυμπιακό. Και εκείνος θα έχει την ευκαιρία που έχασε πέρσι. Να γυρίσει σε ένα γήπεδο όπου ανακάλυψε τον πραγματικό του εαυτό.

Για μία ακόμη αποθέωση. Πριν από ματς. Γιατί μέσα σε αυτό, ούτε ο Μιλουτίνοφ, ούτε οι παίκτες του Ολυμπιακού θα επιτρέψουν τις... συννεφιές κάθε τύπου.

@Photo credits: EuroLeague

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.