Χεζόνια: «Από τις πιο ξεχωριστές στιγμές μου όταν πήγα στον Παναθηναϊκό, δεν χρειάζεται τίποτα για να επιστρέψω»

Χεζόνια: «Από τις πιο ξεχωριστές στιγμές μου όταν πήγα στον Παναθηναϊκό, δεν χρειάζεται τίποτα για να επιστρέψω»

Newsroom
Χεζόνια: «Από τις πιο ξεχωριστές στιγμές μου όταν πήγα στον Παναθηναϊκό, δεν χρειάζεται τίποτα για να επιστρέψω»
Ο Μάριο Χεζόνια μιλώντας στο «Crossover» της EuroLeague αναφέρθηκε και πάλι στο περσινό καλοκαίρι, στα όσα συνέβησαν με την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό ενώ άφησε εκ νέου ανοικτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο ΟΑΚΑ.

Ο Τζο Αρλάουκας φιλοξένησε τον Κροάτη σταρ της Ούνικς Καζάν, ο οποίος εκτός από το νέο κεφάλαιο το οποίο άνοιξε στην καριέρα του, αναφέρθηκε στην περσινή σεζόν, στην απόφασή του να πάει στον Παναθηναϊκό, ενώ μίλησε και για τα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι. Ο λόγος της αποχώρησής του και η πιθανότητα να επιστρέψει ξανά στο ΟΑΚΑ ως παίκτης του «τριφυλλιού».

«Πάντα αγαπούσα τους φίλους του Παναθηναϊκού και εκείνοι από τη πλευρά τους αγαπούσαν εμένα. Υπήρχε αυτή η σύνδεση. Τους αγαπούσα από τότε που ήμουν παιδί. Κατά τη διάρκεια της πορείας μου στο ΝΒΑ παρακολουθούσα τον Παναθηναϊκό όπου έπαιζε ο Καλάθης, όπως και ο Ντεσόν Τόμας που ήταν συμπαίκτης μου στην Μπαρτσελόνα. Είχα λόγους για να παρακολουθώ τον Παναθηναϊκό. Ήταν και ο Τσάβι Πασκουάλ. Ανέβαζα πολλά στα social media για την ομάδα. Χάρηκα πολύ που με ρώτησαν αν θέλω να υπογράψω σε εκείνους. Ο ατζέντης μου νόμιζε πως ήταν αστείο ότι θέλω να πάω εκεί: 'Τι εννοείς ότι είναι απίθανο να συμβεί; Εγώ πετάω αύριο, αν χρειαστεί'. Ήταν τα γενέθλιά μου, μία από τις πιο ξεχωριστές στιγμές της καριέρας μου» είπε αρχικά ο Μάριο Χεζόνια ενώ στάθηκε και στην αποχώρησή του.

«Ακόμα και σήμερα δεν βγάζει κανένα νόημα. Όλοι οι παίκτες ήμασταν ενωμένοι μεταξύ μας. Ήταν εκεί ο Φράγκι, ο Δημήτρης, ο Νίκος. Το γκρουπ ήταν ενωμένο. Γίναμε ακόμα πιο ενωμένοι λόγω των δυσκολιών. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός δεν είναι ομάδα για να βρίσκεται στο της βαθμολογίας στην Euroleague. Το χειρότερο για τον Παναθηναϊκό είναι στις τέσσερις πρώτες ομάδες» ήταν τα λόγια του Super Mario, ο οποίος ξετύλιξε το κουβάρι των όσων είχαν συμβεί:

«Πήγα προσωπικά να τους μιλήσω. 'Μπορεί να με θεωρείτε παίκτη του ΝΒΑ, όμως, θέλω να μείνω στον Παναθηναϊκό και να επιστρέψω'. Αυτό ακριβώς τους είπα τον Απρίλιο, τον Μάιο: 'Ναι, ναι, όλα έχουν γίνει. Θα το κάνουμε'. Στη συνέχεια και όταν ήρθε το καλοκαίρι, ξεκίνησαν οι εθνικές ομάδες και κανείς δεν με κάλεσε. Είχα πει πως θα αποφασίσω τελευταίος. Αφοσιώθηκα στην ομάδα, αλλά είπα πως θα αποφασίσω τελευταίος, γιατί ήθελα να δω τι ομάδα θα φτιάχναμε και τι θα κάναμε. Είχα καταλάβει πως μάλλον δεν θα έμενε ο Κάτας, που ήταν καλός προπονητής για εμένα και για εμάς. Ήταν παίκτης. Αγαπάω αυτούς τους προπονητές. Κατάλαβα πως μάλλον θα άλλαζαν προπονητή και θα έφερναν νέους παίκτες. Γι' αυτό είπα στην τελευταία μου συνέντευξη στην Ελλάδα πως θα αποφασίσω τελευταίος» είπε και συνέχισε:

«Κανείς δεν μου είπε κάτι τον Ιούνιο ώσπου στα μέσα Ιουλίου άρχισε να δημιουργείται πίεση: 'Ήθελα να επιστρέψω, γιατί δεν είχε προχωρήσει αυτό; Τι συνέβαινε;', αναρωτιόμουν. Δεν είχα υπογράψει. Είχα αφοσιωθεί στην ομάδα. Δεν έπρεπε να το κάνω γιατί έβαζα τον εαυτό μου σε άσχημη θέση, το είχα πει στον μάνατζέρ μου. Το έκανα για τον Παναθηναϊκό και τους ανθρώπους του. Είπα "όχι" σε όλους στην Ευρώπη και σε όλους στο ΝΒΑ. Δεν με ενδιέφερε τίποτα άλλο, ήθελα να πάω εκεί, ένιωθα αυτό το μέρος σπίτι μου. Ο χρόνος περνούσε. Από το τίποτα, ήρθε μια πρόταση εντελώς διαφορετική από αυτήν που συζητούσαμε. Επιπλέον, άλλοι παίκτες είχαν υπογράψει, ενώ μου είπαν πως 'δεν έχουμε αυτό και αυτό, δεν έχουμε αυτά τα έσοδα και τέτοια'.» για να καταλήξει:

«Ο μάνατζερ μου είχε γυρίσει τη σελίδα. Ακόμα και με όλα αυτά εγώ την έφερνα ξανά μπροστά. Ήθελα να μείνω. Όμως, δεν ήταν μια καλή επιλογή με αυτές συνθήκες να επιστρέψω. Δεν θα έβλεπαν την μπασκετική μου πλευρά, για την οποία θα έμενα. Θα έβλεπαν κάτι τελείως διαφορετικό, στο οποίο δεν είμαι τόσο καλός και το οποίο δεν με ενδιέφερε και τόσο. Ξέρω πως ενώνω πολλούς ανθρώπους με το όνομά μου και το μπάσκετ μου. Ωστόσο, το βασικό που με ενδιαφέρει είναι το ίδιο το μπάσκετ» και στάθηκε στη συνέχεια στην πρόταση της Ούνικς Καζάν: «Από την πρώτη μέρα ήταν η πιο σοβαρή, ήταν πάντα εκεί, ήταν όλοι επαγγελματίες. Ήταν ειλικρινείς απέναντί μου. Μου είπαν για ποια πράγματα με θέλουν και το ίδιο έκανε και ο κόουτς Περάσοβιτς. Είχα πλάνο και όραμα για όσα θα κάνω, για αυτά που θα κάνω τώρα. Από την άλλη πλευρά, δεν είχα τίποτα. Δεν ήξερα πώς θα είναι η ομάδα. Είχαμε κάποιους νέους παίκτες, που υπέγραψαν πριν από τον Παπαπέτρου και από εμένα. Και μετά αποφάσισαν να μιλήσουν με τον Ιωάννη και με εμένα. Ο Μήτογλου είχε ήδη φύγει. Ήταν ένα χάος. Δεν τους κατηγορώ, η κατάσταση έφυγε από τα χέρια τους, ήταν δύσκολη. Δεν έχουν τη σεζόν που θα ήθελαν. Και η περσινή σεζόν ήταν δύσκολη».

Όσο για το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο ΟΑΚΑ και πάλι ως παίκτης του Παναθηναϊκού; «Δεν χρειάζεται τίποτα. Είναι η ομάδα μου, οι άνθρωποί μου. Δεν ζητάω τίποτα. Για εμένα είναι πάντα ένα μέρος που θεωρώ σπίτι μου, μια μοναδική κατάσταση. Είναι πολύ εύκολο, δεν χρειάζεται σκέψη. Αλλά πρέπει να αποφασίσω τι είναι καλύτερο» ενώ στο δίλλημα «να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό ή να κατακτήσει την EuroLeague με άλλη η ομάδα, είπε: «Να κερδίσω τον τίτλο της EuroLeague. Για αυτό μιλάω τώρα. Πρέπει να πάρω μια δύσκολη απόφαση, για την καριέρα μου. Όμως, ακούστε. Το καλύτερο θα ήταν να κερδίσω την EuroLeague με τον Παναθηναϊκό».

@Photo credits: EuroLeague