Μπαρτσελόνα: Περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ για το νέο Palau Blaugrana

Μπαρτσελόνα: Περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ για το νέο Palau Blaugrana

Μπαρτσελόνα: Περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ για το νέο Palau Blaugrana
Νέα δεδομένα για την «οικογένεια» της Μπαρτσελόνα που αναμένεται να αλλάξει την εικόνα τόσο του ποδοσφαιρικού, όσο και του μπασκετικού σταδίου, διαθέτοντας για το Palau Blaugrana ποσό άνω των 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Μπαρτσελόνα παρουσίασε σχέδια για την ανακαίνιση του σταδίου Camp Nou και της γύρω περιοχής. Σε περίπτωση που εφαρμοστούν αυτές οι αλλαγές, θα επηρεάσουν επίσης το στάδιο της ομάδας μπάσκετ, Palau Blaugrana.

Οι μέτοχοι και τα μέλη του συλλόγου θα συγκεντρωθούν στις 19 Δεκεμβρίου και θα ψηφίσουν για τα νέα δεδομένα. Εάν επικυρωθούν, το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2025.

Τα μέλη της Μπαρτσελόνα θα κληθούν να στηρίξουν την πρόταση του διοικητικού συμβουλίου για να ζητήσουν δάνειο ύψους έως 1,5 δις ευρώ για το έργο. Τα 420 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για την κατασκευή ενός νέου σταδίου που θα «στεγάζει» την ομάδα μπάσκετ και θα έχει χωρητικότητα έως και 12.500 θεατές.

Επιπλέον, ο σύλλογος σχεδιάζει να πουλήσει τα δικαιώματα ονομασίας τόσο του γηπέδου Camp Nou όσο και του Palau Blaugrana, με την συγεκριμένη κίνηση να εκτιμάται πως θα αποφέρει περίπου 48 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στον οργανισμό.

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζουάν Λαπόρτα, πιστεύει ότι είναι ζωτικής σημασίας για το κλαμπ να καρποφορήσει αυτό το έργο.

«Θέλουμε να ολοκληρώσουμε το έργο, το οποίο είναι απαραίτητο για την οργάνωση, ωστόσο έχουμε ζητήσει κάποιες βελτιώσεις και τροποποιήσεις που είναι απαραίτητες. Είναι ένας επαναπροσδιορισμός για την προσαρμογή του έργου στις νέες συνθήκες».

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Euroleague, κάθε αδειοδοτημένη ομάδα πρέπει να έχει ένα γήπεδο που μπορεί να φιλοξενήσει τουλάχιστον 10.000 φιλάθλους. Ωστόσο, το Palau Blaugrana έχει μέγιστη χωρητικότητα λίγο περισσότερο από 7.500 θεατές.

Το 2003, η Μπαρτσελόνα και η Euroleague συμφώνησαν ότι η ομάδα θα έχει τη δυνατότητα να παίξει στο Palau Blaugrana μέχρι να επανατοποθετηθούν σε μια νέα αρένα που να συμβαδίζει με τους κανονισμούς της διοργάνωσης.

@Photo credits: Euroleague