Με 9-2 ψήφους η διατήρηση των ποινών στην Euroleague

Αντώνης Καλκαβούρας
Με 9-2 ψήφους η διατήρηση των ποινών στην Euroleague
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Gazzetta, ο Παναθηναϊκός ζήτησε – με επιστολή του – να μην ισχύσουν οι ποινές που επέβαλε ο αθλητικός δικαστής πριν ληφθεί η απόφαση των ομάδων για την αποχώρηση του Μπερτομέου και αλλά και το Κεντρικό Συμβούλιο απέρριψε το αίτημα των «πρασίνων».

Η ανακοίνωση των ποινών στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο (πρόστιμο 140.000 Ευρώ για «επιθετικές δηλώσεις» σε βάρος της διοργάνωσης), στον Γιώργο Μπαρτζώκα (πρόστιμο 4.500 Ευρώ για πράξεις που δείχνουν έλλειψη σεβασμού προς τους διαιτητές) και στον Δημήτρη Πρίφτη (3.000 Ευρώ για τους ίδιους λόγους με τον προπονητή του Ολυμπιακού), η αλήθεια είναι ότι ξάφνιασε πολλούς. Υπό την έννοια ότι εδώ και καιρό αιωρούνταν η εντύπωση ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν από τον ανεξάρτητο δικαστή της Euroleague, πριν την ψηφοφορία για την τύχη του Τζόρντι Μπερτομέου, δεν θα ισχύσουν.

Το Gazzetta έψαξε την υπόθεση και αποκαλύπτει ότι το θέμα τέθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση των μετόχων της ECA, μετά από σχετική επιστολή του Παναθηναϊκού που ζητούσε να μην ισχύσουν. Από την πλευρά της, η Euroleague έφερε το αίτημα των «πρασίνων» προς συζήτηση στο Κεντρικό Συμβούλιο και οι ομάδες με ψήφους εννέα κατά και δύο υπέρ, αποφάσισαν την διατήρηση των διαδικασιών τιμωριών για τις ομάδες που παραβαίνουν τους κανόνες του καταστατικού της διοργάνωσης.

Οι ομάδες που μειοψήφησαν ήταν ο Παναθηναϊκός και η Μακάμπι, η οποία ζήτησε να «παγώσουν» για ένα διάστημα οι ποινές (μέχρι να ολοκληρωθεί η μετάβαση στην μετά Τζόρντι εποχή), αλλά οι υπόλοιπες εννέα δεν αποδέχτηκαν την πρόταση των Ισραηλινών.

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.