Σε συζητήσεις με τον Σπάχια η Μπασκόνια

Σε συζητήσεις με τον Σπάχια η Μπασκόνια

Σε συζητήσεις με τον Σπάχια η Μπασκόνια
Η Μπασκόνια βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Νέβεν Σπάχια ώστε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των Βάσκων αντί του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται με το... 1.5 πόδι εκτός ομάδας.

Η πρόσφατη ήττα από την Γκραν Κανάρια βύθισε κι άλλο στην κατάταξη την Μπασκόνια που πλέον έχει ρεκόρ 4-6 στην ισπανική λίγκα και βλέπει τον στόχο της συμμετοχής στο Copa del Rey να απομακρύνεται επικίνδυνα.

Την ώρα, λοιπόν που ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς φέρεται να απομακρύνεται από την άκρη του πάγκου, οι Βάσκοι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τον Νέβεν Σπάχια ώστε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία, όπως αναφέρει το Sportando.

Ο 59χρονος Κροάτης προπονητής κατέκτησε το πρωτάθλημα με τους Βάσκους το 2008. Επίσης, έχει κοουτσάρει σε 160 αγώνες στην EuroLeague με τις Τσιμπόνα, Κρκα, Λιέτουβος Ρίτας, Μακάμπι, Τάου και Φενέρμπαχτσε, έχοντας ρεκόρ 81-79.

Από το 2020 βρίσκεται στη Σανγκάη και κοουτσάρει τους Σαρκς στο πρωτάθλημα Κίνας ενώ διετέλεσε βοηθός στους Χοκς (2014-17) και τους Γκρίζλις (2019-20).

@Photo credits: eurokinissi