Πρίφτης: «Οι φίλοι του Παναθηναϊκού είναι οπαδοί της ομάδας, όχι οπαδοί της νίκης»

Πρίφτης: «Οι φίλοι του Παναθηναϊκού είναι οπαδοί της ομάδας, όχι οπαδοί της νίκης»

Πρίφτης: «Οι φίλοι του Παναθηναϊκού είναι οπαδοί της ομάδας, όχι οπαδοί της νίκης»
Η αποστολή του Παναθηναϊκού αναχώρησε το πρωί της Δευτέρας 15/11 για το Κάουνας δίχως τον Νεμάνια Νέντοβιτς ενώ ο Δημήτρης Πρίφτης αναφέρθηκε στη στήρικη του κόσμου των «πράσινων», με αφορμή την παρουσία τους στον πρόσφατο αγώνα με την ΑΕΚ.

Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στο Κάουνας απέναντι στη Ζαλγκίρις (16/11, 20:00) για την 10η αγωνιστική της EuroLeague και ο Δημήτρης Πρίφτης δεν έχει στη διάθεσή του τον Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση και έμεινε στην Αθήνα ενώ συμπεριλήφθηκε στην προεπιλογή της εθνικής Σερβίας για το «παράθυρο» του Νοεμβρίου.

Όσον αφορά το ματς με τους Λιθουανούς, ο Έλληνας προπονητής δήλωσε: «Στόχος μας είναι να επιδιώξουμε μια εκτός έδρας νίκη, ωστόσο αυτό δεν θα είναι εύκολο. Η έδρα της Ζαλγκίρις είναι σκληρή καθώς ο κόσμος γεμίζει το γήπεδο και δημιουργεί δύσκολη ατμόσφαιρα για κάθε αντίπαλο. Από εκεί και πέρα η ομάδα της Ζαλγκίρις επιζητεί την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση και θα παλέψει αρκετά. Πιστεύω πως θα γίνει δυνατό παιχνίδι και ελπίζω ότι θα εμφανιστούμε πιο συγκεντρωμένοι σε σχέση με τον αγώνα του Βελιγραδίου ώστε να είμαστε περισσότερο ανταγωνιστικοί».

Σε ερώτηση σχετικά με τη στήριξη του κόσμου ανέφερε: «Το ευχαριστώ είναι λίγο. Ο κόσμος δεν μας γυρνά την πλάτη και μας στηρίζει σε αυτή την δύσκολη περίοδο γεγονός που δείχνει και το μέγεθος της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Ο κόσμος είναι παρών. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού είναι οπαδοί της ομάδας όχι οπαδοί της…νίκης. Αυτό αποδεικνύεται όλα τα τελευταία χρόνια».

Εκ μέρους των παικτών, ο Οκάρο Γουάιτ δήλωσε: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Είναι η πρώτη φορά που πηγαίνω εκεί. Γνωρίζω πως έχουν καλή ατμόσφαιρα στο γήπεδό τους, που τη δημιουργούν οι οπαδοί τους. Όμως και οι δύο ομάδες χρειάζονται αυτή την νίκη. Θα είναι ένα δύσκολο ματς, πρέπει να παίξουμε σκληρά και δυνατά. Το κλειδί θα είναι να έχουμε αυτή τη σκληράδα, να παίξουμε καλή άμυνα. Όποιος παίξει πιο δυνατά θα νικήσει».

@Photo credits: eurokinissi