Παναθηναϊκός: Τα τρίποντα του Παπαπέτρου φέρνουν ή... δεν φέρνουν την άνοιξη

Παναθηναϊκός: Τα τρίποντα του Παπαπέτρου φέρνουν ή... δεν φέρνουν την άνοιξη

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: Τα τρίποντα του Παπαπέτρου φέρνουν ή... δεν φέρνουν την άνοιξη
Το Gazzetta στέκεται στις επιδόσεις του Ιωάννη Παπαπέτρου έξω από τα 6.75 μέτρα και εξηγεί με τη βοήθεια των αριθμών πόσο επηρεάζει η ευστοχία του τον Παναθηναϊκό.

Ήταν από τη πρώτη στιγμή δεδομένο ότι ο Ιωάννης Παπαπέτρου θα είχε αναβαθμισμένο ρόλο στον Παναθηναϊκό σε σχέση μ' εκείνον που είχε στον Ολυμπιακό. Άλλωστε αυτός ήταν και ο κύριος λόγος προκειμένου να κάνει το απευθείας δρομολόγιο ΣΕΦ-ΟΑΚΑ πριν από τρία χρόνια. Να αποτελέσει σημαντικό παράγοντας των «πρασίνων».

Όπως και έγινε. Μετά την πρώτη τριετία του στον Παναθηναϊκό, ο «Παπ» έφτασε στο σημείο να αποτελέσει τον αρχηγό αλλά και ηγέτη της ομάδας.
Λογικό και επόμενο να παίρνει και περισσότερες προσπάθειες, θέλοντας να βγάλει τη δική του δουλειά στις προπονήσεις. Και ανάλογα με την κατάληξη, εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό και τα αποτελέσματα των «πρασίνων». Και αυτό δεν αποτελεί δημοσιογραφική ή φιλολογική διαπίστωση αλλά η... αποτύπωση των αριθμών.

Απέναντι στην Ούνικς Καζάν είχε 2/11 τρίποντα, συμπεριλαμβανομένης και της προσπάθειας στην εκπνοή του αγώνα για τη νίκη. Και αν ρίξουμε μια ματιά και στα 91 ματς που έχει δώσει ο Ιωάννης Παπαπέτρου με τη φανέλα του Παναθηναϊκού θα παρατηρήσουμε ότι κάθε φορά που δεν σουτάρει με καλά ποσοστά, οι «πράσινοι» φεύγουν από το γήπεδο ηττημένοι. Και όταν σουτάρει καλά, το πιθανότερο αποτέλεσμα είναι η νίκη.

Πιο αναλυτικά: Ο 27χρονος φόργουορντ μετράει ως παίκτης του Παναθηναϊκού 39 νίκες και 52 ήττες στην EuroLeague. Σε αυτές τις 52 ήττες από τη σεζόν 2018-19 έως και το πρόσφατο παιχνίδι με την Ούνικς Καζάν, είχε 61/207 τρίποντα! Όπερ και σημαίνει ποσοστό της τάξεως του 29%! Αντίστοιχα στις 39 νίκες του ως παίκτης των «πρασίνων» μέτρησε 55/130 τρίποντα, δηλαδή ποσοστό της τάξεως του 42%!

Μόνο και μόνο από αυτό το νούμερο φαίνεται και το πόσο επιδραστικός είναι στην ομάδα κάνοντας ή δεν κάνοντας την διαφορά στα ματς της διοργάνωσης.

ΤΑ ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΣΤΙΣ ΗΤΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ
ΣΕΖΟΝΤΡΙΠΟΝΤΑΠΟΣΟΣΤΟ
2021-2211/3928,2%
2020-2125/7533,3%
2019-2015/5626,7%
2018-1910/3727%
@Photo credits: INTIME