Μάνος Παπαδόπουλος: «Εξαιρετική δουλειά στη μεταγραφική περίοδο o Ολυμπιακός»

Μάνος Παπαδόπουλος: «Εξαιρετική δουλειά στη μεταγραφική περίοδο o Ολυμπιακός»

Newsroom
Μάνος Παπαδόπουλος: «Εξαιρετική δουλειά στη μεταγραφική περίοδο o Ολυμπιακός»
Ο Μάνος Παπαδόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα iz.ru κι είχε πολλά κι ενδιαφέροντα να πει αναφορικά με την EuroLeague και τις ομάδες της.

Ο επί σειρά ετών παράγοντας του Παναθηναϊκού και πλέον General Manager της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον Ολυμπιακό, αλλά και στο ενδεχόμενο της αύξησης των ομάδων της EuroLeague. Πιο αναλυτικά:

Για την δεύτερη σεζόν της Ζενίτ στο επίπεδο της EuroLeague: «Έχουν αλλάξει πολλά σε σχέση με όταν ήρθα εγω΄στην ομάδα. Όλοι όσοι βρίσκονται στον σύλλογο και οι φίλαθλοι έχουν καταλάβει πόσο δύσκολο είναι να συμμετέχεις στην EuroLeague. Όλοι μαζί προχωράμε σε αυτό το μονοπάτι».

Για τις δυσκολίες στην EuroLeague λόγω της πανδημίας: «Υπάρχουν αρκετές δυσκολίες. Αυτές οι καταστάσεις κάνουν τους ανθρώπους να σκεφτούν περισσότερο και να βρουν τις πιο κατάλληλες λύσεις. Όλοι έχουν αντιληφθεί πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι και πόσο πολύ χρειάζονται οι φίλαθλοι στα γήπεδα. Κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν πόσο δύσκολο είναι να οργανώσεις αγώνες υπό αυτές τις συνθήκες».

Σχετικά με τις πιο σημαντικές κινήσεις στην EuroLeague: «Πολλές ομάδες έχουν εξαιρετικούς παίκτες. Η Φενέρ και ο Ολυμπιακός έκαναν εξαιρετική δουλειά στη μεταγραφική περίοδο. Η Ρεάλ και το Μιλάνο υπέγραψαν παίκτες με τρομερή προοπτική, όπως είναι ο Μήτογλου. Οι περισσότερες ομάδες έκαναν καλή δουλειά. Η Βιλερμπάν πήρε τον Οκόμπο και τον Τζόουνς,που πετυχαίνουν από 25 πόντους σε αρκετά ματς».

Για τις «νεοφώτιστες» Ούνικς Καζάν και τη Μονακό: «Γνωρίζω καλύτερα την Ούνικς που έφτιαξε μια σκληρή ομάδα με καλούς παίκτες. Όλοι γνωρίζουν τις δυνατότητες του Χεζόνια. Είναι εξαιρετικός παίκτης. Η Μονακό πήρε τον Μάικ Τζέιμς, έναν από τους καλύτερους σκόρερ στην EuroLeague τα τελευταία χρόνια. Ένα μεγάλο όνομα στην Ευρώπη. Αμφότερες οι ομάδες διαθέτουν ποιοτικό ρόστερ κι έχουν πιθανότητες για αξιόλογη πορεία».

Για το ενδεχόμενο της αύξησης των ομάδων της EuroLeague στο μέλλον: «Είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί συστηματικά και με ηρεμία. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα είναι εύκολο να αυξηθούν οι ομάδες. Τα πάντα εξαρτώνται από το πρόγραμμα των πρωταθλημάτων και των εθνικών ομάδων. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο για το μπάσκετ. Αν συμμετέχεις στην EuroLeague, τότε θα έχεις ένα δύσκολο πρόγραμμα με 2-3 παιχνίδια την εβδομάδα. Είναι δύσκολο να δίνεις τόσα πολλά ματς σε αυτό το επίπεδο... Οι ομάδες που έχουν τους περισσότερους σταρ στο ρόστερ τους, έχουν ξεκάθαρο αβαντάζ».

@Photo credits: INTIME