Βατούτιν: «Κάνει και ο Ιτούδης λάθη, δεν μπορούν να γίνουν μεταγραφές»

Βατούτιν: «Κάνει και ο Ιτούδης λάθη, δεν μπορούν να γίνουν μεταγραφές»

Newsroom
Βατούτιν: «Κάνει και ο Ιτούδης λάθη, δεν μπορούν να γίνουν μεταγραφές»
Σε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης, ο Αντρέι Βατούτιν, πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μίλησε τόσο για τον Δημήτρη Ιτούδη που έχει το... αλάθητο, όσο και για μεταγραφικές κινήσεις που στην προκειμένη περίοδο δεν είναι εφικτές.

Στην φετινή Euroleague, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς. Δεν έχει βρει τον αγωνιστικό της ρυθμό και βρίσκεται οριακά εκτός οκτάδας με ρεκόρ 4 νίκες και 4 ήττες.

Ο πρόεδρος των Ρώσων, Αντρέι Βατούτιν, μιλώντας στο matchtv.ru παραδέχτηκε την κρίση που περνάει η ομάδα βάσει αποτελεσμάτων, σχολίασε την παρουσία του Δημήτρη Ιτούδη στο «τιμόνι», ενώ δήλωσε πως δεν θα προχωρήσουν άμεσα σε μεταγραφές.

Συγκεκριμένα, ο Βατούτιν στάθηκε στάθηκε στο τελευταίο διάστημα και αγωνιστική εικόνα, λέγοντας: «Κανείς δεν χαίρεται με το να χάνει αλλά συμβαίνει. Θέλουμε να κερδίζουμε αλλά αυτό προϋποθέτει υπομονή, επαγγελματισμό και κατανόηση για την περίοδο που διανύουμε. Δεν υπάρχει πανικός στην ομάδα».

Στη συνέχεια, μίλησε για τις απουσίες που στέρησαν στην ΤΣΣΚΑ μία σταθερότητα. Αναφέρθηκε, μάλιστα, και στον Δημήτρη Ιτούδη που δεν έχει το... αλάθητο, αλλά δεν υπάρχει λόγος να γίνουν βιαστικές κινήσεις: «Από την εικόνα της ομάδας ως τώρα στη διοργάνωση, ναι περνάμε μία μικρή κρίση αλλά όλα είναι διαχειρίσιμα. Υπάρχουν λόγοι που ήρθαν οι ήττες. Είναι οι τραυματισμοί των Μιλουτίνοφ, Γκριγκόνις και Σενγκέλια. Χάσαμε τρεις παίκτες από τη βασική μας πεντάδα και οι ποιότητα του παιχνιδιού μας έχει πέσει αρκετά.

Όλοι οι προπονητές είναι υπό πίεση όταν η ομάδα τους γνωρίζει ήττες, έτσι είναι η δουλειά τους. Ο Ιτούδης έφερε συνεχόμενες νίκες στην ομάδα για χρόνια κάτι που είχε να γίνει πάρα πολύ καιρό. Μας έφερε αποτελέσματα, ποιότητα παιχνιδιού και την ικανότητα να ξεπερνάμε τις δυσκολίες. Το καλοκαίρι επεκτείναμε το συμβόλαιό του γιατί δεν έχουμε αμφιβολίες για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά του. Γιατί να αλλάξεις έναν ειδικό που φέρνει αποτελέσματα; Όλοι κάνουν λάθη και ο Ιτούδης δεν είναι εξαίρεση αλλά δεν βρίσκουμε τον λόγο να προχωρήσουμε σε βιαστικές κινήσεις. Τον εμπιστευόμαστε και δουλεύουμε μαζί».

Μάλιστα, μέσα στη συζήτηση, δήλωσε πως οι Μιλουτίνοφ και Γκριγκόνις, αναμένεται να ακολουθήσουν τον Σενγκέλια και να επιστρέψουν στις προπονήσεις τις επόμενες μέρες.

Ο ισχυρός άνδρας έκλεισε τη συνέντευξή του αναφερόμενος σε μεταγραφικές κινήσεις, που δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν τη δεδομένη στιγμή: «Για την αγορά παικτών χρειάζεται τόσο επιθυμία όσο και οι πιθανότητες. Μπορώ να πω με σιγουριά ότι τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει η οικονομική άνεση να πάρουμε νέους παίκτες. Η κατάσταση δεν είναι ιδανική. Ο ιδιοκτήτης και οι σπόνσορες έχουν κάνει το κομμάτι τους και είμαστε ευγνώμονες. Αλλά επιπλέον χορηγία δεν έχουμε. Είναι ασυνήθιστο για εμάς όπως και για τους φιλάθλους μας αλλά χρειαζόμαστε χώρο για χορηγούς».