Άλμπα - Μπάγερν 69-82: Η σχέση έγινε... πελατειακή (vid)

Βασίλης Βλαχόπουλος
Άλμπα - Μπάγερν 69-82: Η σχέση έγινε... πελατειακή (vid)
Η Μπάγερν Μονάχου παραμένει αήττητη απέναντι στην Άλμπα στην Euroleague καθώς την κέρδισε ξανά, αυτή τη φορά στο Βερολίνο με 69-82 και μετά από... καταιγισμό τριπόντων στην τελευταία περίοδο.

Αυτή η σχέση εξελίσσεται σε πελατειακή γιατί η Μπάγερν έχει το 4Χ4 απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου στο πλαίσιο της Euroleague. Αυτή τη φορά δυσκολεύτηκε εξαιρετικά και χρειάστηκε στο τέλος να... ξυπνήσει ο Κόρεϊ Ουόλντεν ο οποίος σημείωσε τρία τρίποντα στο κρίσιμο σημείο, προσφέροντας στον Νταρούν Χίλιαρντ τον συμπαραστάτη που απελπισμένα αναζητούσε στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο αγώνας

Ισορροπημένο ήταν το πρώτο ημίχρονο καθώς η Μπάγερν Μονάχου δεν κατάφερε να επενδύσει πάνω σε διαφορές πέντε πόντων που απέκτησε στη διάρκειά του και η δε Άλμπα είχε αντίδραση από μακρινή απόσταση. Οι Βαυαροί προηγήθηκαν με 9-14 (6’) χάρη στη δράση των ψηλών και στην πραγματικότητα πάνω σ’ αυτή βασίστηκε γιατί οι δημιουργοί της ήταν… καταστροφικοί.

Οθέλο Χάντερ (11π.) και Όγκουστιν Ρούμπιτ (9π.) σκόραραν περισσότερο μέσα από ατομικές προσπάθειες (23-28, 15’) και μάταια περίμεναν βοήθεια από το πυροβολικό – Κόρεϊ Ουόλντεν και Νταρούν Χίλιαρντ είχαν 1/8 τρίποντα στο πρώτο μέρος. Αντιθέτως, η Άλμπα Βερολίνου είχε το μακρινό σουτ από τους Σμιθ, Λο και ειδικά ο τελευταίος έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη μείωση της διαφοράς στο ημίχρονο (36-37ημ.) αλλά παίκτης κλειδί ήταν ο Λούις Ολίντι.

Στο καταπληκτικό πεντάλεπτο του Νταρούν Χίλιαρντ (σ. σ. έβαλε 11 σερί πόντους), η Άλμπα προσπάθησε να επιβιώσει στο παιχνίδι μέσα από τη δημιουργία του Λούκ Σίκμα και την εκτέλεση του Λο (48-53, 26’). Αυξάνοντας την επιθετικότητά της στην άμυνα όχι μόνο σταμάτησε τον ρυθμό των φιλοξενούμενων αλλά με 8-0 σερί ισορρόπησε την κατάσταση 55-55 (29’).

Η αυξημένη πίεση που ένιωθαν οι δύο ομάδες αποτυπώθηκε μέσα από τα άγονα πρώτα 2:30 αγωνιστικά λεπτά στην τελευταία περίοδο (55-57). Ο Μαοντό Λο έδειχνε απελπιστικά μόνος στο σκοράρισμα για την Άλμπα, ο Κόρεϊ Ουόλτον σημείωσε το πρώτο του καλάθι στον αγώνα μετά από 33:30 αγωνιστικά λεπτά και παρότι η Μπάγερν δεν είχε συνέπεια στην επίθεση μπήκε στα τελευταία 3:30 λεπτά με +6 (62-68). Το δεύτερο τρίποντο του Ουόλντεν (64-71) αλλά κι αυτό του Ουάιλερ Μπάμπ (64-74, 39') ήταν και το πλέον καθοριστικά στην εξέλιξη του αγώνα από τη στιγμή που η Άλμπα δεν είχε απάντηση στην επίθεση

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 36-37, 55-57, 69-82

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στα μεγάλα σουτ της Μπάγερν Μονάχου στα τελευταία 6:30 αγωνιστικά λεπτά. Δηλαδή στα τρία τρίποντα του Κόρεϊ Ουόλντεν και σ' αυτό του Ουάιλερ Μπαμπ

Ο MVP: Αντικειμενικά είναι ο Νταρούν Χίλιαρντ καθώς καθοδήγησε την ομάδα του για 33+ αγωνιστικά λεπτά. Δεν μπορείς να παρακάμψεις όμως τα τρία μεγάλα σουτ του Κόρεϊ Ουόλντεν στο κρίσιμο σημείο και μάλιστα, από τη στιγμή που ο Αμερικανός ήταν πολύ κακός μέχρι εκείνο το σημείο.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Αμυντικά δεν κατάφερε να σταματήσει τον Μαοντό Λο, αλλά επιθετικά ο Ουάιλερ Μπαμπ έκανε εξαιρετικό παιχνίδι.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Ο Τζέιλεν Σμιθ άρχισε το παιχνίδι με δύο εύστοχα τρίποντα και συνέχεια με έξι άστοχα σουτ και επτά λάθη! Γενικώς τα γκαρντ της Άλμπα Βερολίνου (Μπλατ, Μάτισεκ) δεν τα πήγαν καλά.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Μάλλον αυτό που συνέβη με τον Κόρει Ουόλντεν. Δεν έκανε τίποτε σωστό για 33 λεπτά, αλλά εκεί που κρίθηκε το ματς έβγαλε άμυνες, έβαλε και τρία τρίποντα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Μπάγερν Μονάχου έκανε επιμέρους σκορ 14-25 στην τελευταία περίοδο έχοντας 4/6 τρίποντα στα τελευταία (περίπου) έξι λεπτά.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η τελική διαφορά δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα του αγώνα, αλλά η Μπάγερν Μονάχου άξιζε να κερδίσει και το κατάφερε γιατί έχει περισσότερες προσωπικότητες στο ρόστερ της. Είχε την ψυχολογία να βάλει τα σουτ που κερδίζουν παιχνίδια, σε αντίθεση με την Άλμπα για την οποία πάλευε ολομόναχος ο Λο.

2

1