Παπαγιάννης στο Gazzetta: «Θέλω να ξεκινάω τα ματς στο μάξιμουμ της ενέργειας και της ψυχολογίας»

Παπαγιάννης στο Gazzetta: «Θέλω να ξεκινάω τα ματς στο μάξιμουμ της ενέργειας και της ψυχολογίας»

Παπαγιάννης στο Gazzetta: «Θέλω να ξεκινάω τα ματς στο μάξιμουμ της ενέργειας και της ψυχολογίας»
Ο διενθής σέντερ του Παναθηναϊκού μίλησε στο Gazzetta για την νίκη επί της Εφές και τόνισε την σημαντικότητα της έδρας τους, αλλά και το τί πρέπει διορθώσουν ώστε αυτή η εικόνα να βγαίνει και μακριά από το ΟΑΚΑ.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης πραγματοποίησε ακόμη μία πειστική εμφάνιση με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στην επικράτηση επί της Εφές με σκορ 95-69, κάνοντας double-double με 12 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ μοίρασε μία ασίστ και έκανε 1 κλέψιμο και 3(!) τάπες σε περίπου 30 λεπτά αγώνα.

Ο 24χρονος σέντερ των πρασίνων μιλώντας στο Gazzetta μετά τη λήξη της αναμέτρησης στις οποίες επισήμανε το πόσο σημαντικό είναι να παίζει η ομάδα στο «σπίτι» της για να παίρνει την ψυχολογία που χρειάζεται, ενώ αναφέρθηκε στο τί πρέπει να διαφοροποιήσει ο Παναθηναϊκός για να φέρει αντίστοιχα αποτελέσματα και εκτός έδρας.

Για το αν το ΟΑΚΑ έδωσε στους παίκτες την απαραίτητη ώθηση, ο Παπαγιάννης σχολίασε: «Σίγουρα το ΟΑΚΑ μας δίνει άλλη ψυχολογία. Είχαμε καιρό να παίξουμε εντός. Έχουμε δώσει στην Euroleague μόνο ένα παιχνίδι με τη Φενερ, το οποίο ήταν νικηφόρο. Είναι παρά πολύ σημαντικό. Έχουμε 2/2 στο σπίτι μας και θελουμε να συνεχίσουμε έτσι, ειδικά στη δικιά μας έδρα και σίγουρα μας έδωσε μια παραπάνω ενέργεια 100%».

Για το αν η συγκεκριμένη νίκη μπορεί να είναι η αρχή για να αλλάξει η ασταθής εικόνα: «Εννοείται! Κάναμε πολύ καλό παιχνίδι σήμερα αν εξαιρέσουμε κάποιες λεπτομέρειες τις οποίες μπορούμε να διορθώσουμε για να είμαστε δυνατοί και στους αγώνες εκτός. Θα έχει πολύ μεγάλη σημασία και στα εκτός. Πρέπει, όμως, να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Έχουμε μια μέρα μπροστά μας να ετοιμαστούμε για το παιχνίδι με τη Βιλερμπάν. Δεν πρέπει να είμαστε ούτε πολύ ψηλά, ούτε πολύ χαμηλά. Χρειαζόμαστε να είμαστε σε ένα ουδέτερο στάδιο ψυχολογίας πιστεύω και να παρουσιαστούμε αξιοπρεπείς στο επόμενο παιχνίδι».

Όσο για το ποιές είναι αυτές οι λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξουν: «Στην άμυνα πιο πολύ… Ακόμη και σήμερα δώσαμε κάποιες έξτρα βοήθειες και βγήκαν κάποια ελεύθερα σουτ, ειδικά από την Εφές και αυτό έχει συμβεί και σε άλλα ματς. Όποτε πρέπει να στεκόμαστε πιο πολύ στη λεπτομέρεια του αμυντικού πλάνου».

Ενώ, τέλος τόσο για την δική του εμφάνιση όσο και για του Μέικον, είπε: «Προσωπικά, ο βασικός μου στόχος από την αρχή ήταν να δώσω το μάξιμουμ από την ενέργειά μου. Θέλω να ξεκινάω πάντα στον αγώνα καλά, δεν σκέφτομαι δηλαδή κάτι συγκεκριμένο στο μπασκετικό κομμάτι. Θέλω πιο πολύ να ξεκινάω από την ενέργεια και την ψυχολογία. Να είμαι πάντα στο 100%.

Όσον αφορά τον Ντάριλ είχε ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Δεν χρειάζεται νομίζω να πω και πάρα πολλά. Η Εφές προσπάθησε παίξει κάποιες άμυνες πάνω του, αλλά εκείνος ήταν σε μια εξαιρετική βραδια και πραγματικά μας έδωσε μια παραπάνω ενέργεια στην επίθεση».

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.