Ολυμπιακός: Πόσο άλλαξε από το τελευταίο «διπλό» στην Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ (vid)

Ολυμπιακός: Πόσο άλλαξε από το τελευταίο «διπλό» στην Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ (vid)

Ευαγγελος Στελλάκης
Ολυμπιακός: Πόσο άλλαξε από το τελευταίο «διπλό» στην Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ (vid)
Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (22/10, 20:00) από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα και το Gazzetta παρουσιάζει πόσο έχουν αλλάξει οι Πειραιώτες από τον Οκτώβριο του 2019, όταν και νικούσαν για τελευταία φορά την «αρκούδα» εκτός έδρας.

Έχουν περάσει 723 μέρες από το τελευταίο «διπλό» του Ολυμπιακού επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Όπως απόψε (22/10, 20:00), έτσι και τότε, η «ομάδα του στρατού» φιλοξενούσε τους Πειραιώτες στο πλαίσιο της 5η αγωνιστικής της Regular Season της EuroLeague.

Με προπονητή τον Κεστούτις Κεμζούρα, η ελληνική ομάδα είχε περάσει από την πρωτεύουσα της Ρωσίας, νικώντας με 79-84 το σύνολο του κόουτς Δημήτρη Ιτούδη. Όμως από εκείνη την μέρα, έχουν αλλάξει πάρα πολλά στον Ολυμπιακό, αναφορικά με τα πρόσωπα.

Πρώτα πρώτα η... κεφαλή της ομάδας είναι διαφορετική, αφού ο Μπαρτζώκας ήταν ο άνθρωπος που διαδέχθηκε τον Κεμζούρα στον ερυθρόλευκο πάγκο, τον Ιανουάριο του 2020.

Μια τελείως διαφορετική ομάδα

Το απόγευμα της 30ης Οκτωβρίου του 2019, ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε στο παρκέ της MegaSport Arena με μια δωδεκάδα που δεν θυμίζει σε τίποτα την τωρινή του.

Όλοι οι ξένοι που βρίσκονταν τότε στο ρόστερ του, πλέον αγωνίζονται σε άλλες... πολιτείες. Πιο συγκεκριμένα, ο Ουέιντ Μπάλντγουϊν είναι παίκτης της Μπασκόνια, ο Όγκουστιν Ρούμπιτ της Μπάγερν Μονάχου κι ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας της Ζενίτ.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ - που άλλαξε... φανέλες κι από πέρσι βρίσκεται στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας - συμπληρώνει το καρέ των πρώην ερυθρόλευκων που συνεχίζουν στην EuroLeague.

2

Αντιθέτως, οι Κέβιν Πάντερ και Μπράντον Πολ αγωνίζονται στο EuroCup, με Παρτίζαν και Μπανταλόνα αντίστοιχα. Επίσης, ο Ουίλ Τσέρι κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά. Μάλιστα προσφάτως το όνομα του 30χρονου Αμερικανού ενεπλάκη στο ρεπορτάζ του Ηρακλή!

Όσον αφορά τους Έλληνες του ρόστερ; Ο Βασίλης Σπανούλης σταμάτησε το μπάσκετ κι ο Αντώνης Κόνιαρης αποδεσμεύθηκε από τον Ολυμπιακό στο φινάλε της περασμένης περιόδου.

Οι μόνοι που παραμένουν κάτοικοι ΣΕΦ από τότε είναι οι Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου και Σάσα Βεζένκοφ.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είχε πετύχει εκείνο το βράδυ 11 πόντους και είχε μαζέψει 5 ριμπάουντ σε 23 λεπτά, βάζοντας το... λιθαράκι του στη σπουδαία επικράτηση της ομάδας του. Ο Παπανικολάου (1ρ, 1κλ) είχε πατήσει παρκέ για 8 λεπτά, ενώ ο Βεζένκοφ (2π, 2ρ) για 10'.

Θυμηθείτε το τελευταίο ερυθρόλευκο «διπλό» στην έδρα της ΤΣΣΚΑ:

Το boxscore του Ολυμπιακού στο εν λόγω ματς:

1

@Photo credits: INTIME, euroleague.net