Γκέρσον: «Δεν ταιριάζαμε με τους παίκτες που είχα στον Ολυμπιακό - Καμία έκπληξη για ό,τι συνέβη με Κάτας στον Παναθηναϊκό»

Ευαγγελος Στελλάκης
Γκέρσον: «Δεν ταιριάζαμε με τους παίκτες που είχα στον Ολυμπιακό - Καμία έκπληξη για ό,τι συνέβη με Κάτας στον Παναθηναϊκό»
Ο Πίνι Γκέρσον μίλησε για τις διαπραγματεύσεις που είχε προ δεκαπενταετίας με τους αδερφούς Αγγελόπουλους, προτού αναλάβει τον Ολυμπιακό, αλλά και για το άδοξο φινάλε του «μαθητή» του, Όντεντ Κάτας, στον Παναθηναϊκό.

Σε συνέντευξη του στο Israel Hayom, ο άλλοτε προπονητής του Ολυμπιακού (2006-2008) αποκάλυψε ένα μέρος των διαπραγματεύσεων που είχε με τους αδερφούς Αγγελόπουλους το καλοκαίρι του 2006: «Κάποιος άλλος ήθελε την δουλειά και είπε στους ιδιοκτήτες πως δεν έκανα προπόνηση. Πήγα στη συνέντευξη μαζί τους και δεν είχα καταφέρει να κοιμηθώ την προηγούμενη νύχτα από το άγχος. Έκατσα μπροστά στους Αγγελόπουλους και με ρώτησαν γιατί δεν κάνω εγώ την προπόνηση. Τους ρώτησα τι κάνουν στην ζωή τους οι ίδιοι και μου απάντησαν πως έχουν 20 πλοία που μεταφέρουν αγαθά στην Κίνα. Τους είπα "είστε ιδιοκτητές των πλοίων και τρέχετε την επιχείρηση, αλλά τα καθαρίζετε κιόλας;". Ένα απ' τα αδέρφια μου απάντησε "όχι, αλλά θα πάρεις την δουλειά του προπονητή στον Ολυπιακό"».

Στη συνέχεια, ο Ισραηλινός κόουτς ανέφερε ότι «μου είπαν πως θα ήθελαν να υπογράψουν πενταετές συμβόλαιο μαζί μου, αλλά φοβόμαστε τους φιλάθλους. "Είσαι Ισραηλινός και Εβραίος, μπορεί να σου πετάξουν μια χειροβομβίδα στην αυλή, έχεις και μικρά παιδιά"».

«Έλεγα στους προέδρους να μην παίρνουν παίκτες με βάση τα στατιστικά, παίκτες που δεν ταιριάζουν στα θέλω του προπονητή. Δεν με άκουσαν. Για παράδειγμα εγώ δεν θα έδινα 2.7 εκατ. ευρώ στον Ματσιγιάουσκας όταν το συνολικό μπάτζετ ήταν 9. Ούτε τον Κιντέλ Γουντς θα έφερνα. Δεν ταιριάζαμε με τους παίκτες που ήρθαν», πρόσθεσε.

Ο δημοσιογράφος τον ρώτησε ακολούθως «πως γίνεται ο Γκέρσον να μην διαλέγει τους παίκτες που θέλει» κι ο έμπειρος τεχνικός του απάντησε «έτσι λειτουργεί ο Ολυμπιακός».

Όσο για την περσινή περιπέτεια του συμπατριώτη του, Όντεντ Κάτας, στον πάγκο του Παναθηναϊκού, σχολίασε ότι «αν με ρωτούσε πριν πάρει την δουλειά στον Παναθηναϊκό, θα του περιέγραφα όλο το σενάριο. Τους ξέρω, δεν μου προκάλεσε τίποτα έκπληξη. Ο Όντεντ είναι ένας προπονητής με μέθοδο, όπως ο Ομπράντοβιτς, τον οποίο είχε προπονητή. Είναι καλός στην δουλειά του. Δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο κρίνεται. Γιατί έχασε ένα ματς; Με ένα τεχνικό τιμ το οποίο δεν επέλεξε ο ίδιος;»

@Photo credits: INTIME