Παναθηναϊκός: Όταν ο Γιόγκι Φέρελ κάνει... ντεμπούτο (vids)

Παναθηναϊκός: Όταν ο Γιόγκι Φέρελ κάνει... ντεμπούτο (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: Όταν ο Γιόγκι Φέρελ κάνει... ντεμπούτο (vids)
Ο Γιόγκι Φέρελ θα φορέσει για πρώτη φορά τη φανέλα του Παναθηναϊκού στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ (21/10, 21:05) και το Gazzetta θυμάται τις τρεις φορές που ο Αμερικανός γκαρντ έκανε ντεμπούτο σε NCAA, NBA και G-League.

Η αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη εμφάνιση του Γιόγκι Φέρελ με τα «πράσινα» και τον αριθμό «11» που άφησε... πίσω του ο Μάριο Χεζόνια, ξεκίνησε!

Το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης (21/10, 21:05) ο Αμερικανός γκαρντ θα πάρει θέση στην 12άδα του Παναθηναϊκού προκειμένου να πραγματοποιήσει την παρθενική του εμφάνιση με το «τριφύλλι» στο στήθος. H EuroLeague θα αποτελέσει την 4η λίγκα που θα δώσει το «παρών» έχοντας περάσει από το NCAA, το ΝΒΑ και την G-League.

Πώς ήταν όμως οι... προηγούμενες «πρώτες φορές» στην καριέρα του βραχύσωμου point guard; Tι είχε κάνει ο Γιόγκι Φέρελ; Ας γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και ας θυμηθούμε τα κατορθώματά του όπου μέτρησε δύο νίκες και μία ήττα!

9 Νοεμβρίου 2012: Ιντιάνα-Μπράιαντ Γιουνιβέρσιτι 97-54 (NCAA)

Στη «Freshman» χρονιά του στους διάσημους Hoosiers της Ιντιάνα και σε ηλικία 18 ετών, ο Γιόγκι Φέρελ θέλησε να βάλει τη σφραγίδα του στο παιχνίδι της περιφέρειας Big Ten έχοντας συμπαίκτες τους τον νυν σέντερ των Πόρτλαντ Τρέιλμπλέιζερς, Κόντι Ζέλερ και τον άλλοτε σταρ των Πέισερς και νυν παίκτη των Μαϊάμι Χιτ, Βίκτορ Ολαντίπο. Απέναντι στην αδύναμη ομάδα του Μπράιαντ, οι Hoosiers έκαναν... πάρτι και διέλυσαν τους αντιπάλους τους με 43 πόντους διαφορά (97-54).

Ο Γιόγκι Φέρελ είχε αγωνιστεί 24 λεπτά και είχε 10 πόντους με 3/5 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 4/4 βολές, 7 ασίστ, 5 ριμπάουντ, 1 τάπα, 1 κλέψιμο και 2 λάθη. Αν μη τι άλλο είχε... γεμάτη στατιστική! Και ήταν μόλις το πρώτο του παιχνίδι ως κολεγιόπαιδο! Συνολικά και στις τέσσερις χρονιές του στο πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, αγωνίστηκε σε 137 ματς και είχε κατά μέσο όρο 14,5 πόντους, 4,6 ασίστ και 3,2 ριμπάουντ, σουτάροντας με 40% στα τρίποντα.

9 Νοεμβρίου 2016: Νιου Γιορκ Νικς-Μπρούκλιν Νετς 110-96 (NBA)

Η πρώτη ομάδα που του έδωσε την ευκαιρία να βρεθεί στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη, δεν ήταν άλλη από τους Νετς. Αν και δεν κατάφερε να επιλεχθεί στο draft του 2016, η ομάδα του Μπρούκλιν τον υπέγραψε το ίδιο καλοκαίρι, στη συνέχεια τον άφησε ελεύθερο και τον... υπέγραψε ξανά στις 9 Νοεμβρίου 2016! Την ίδια ημέρα που στο «Madison Square Garden» οι Νετς θα αντιμετώπιζαν τους συμπολίτες Νικς. Ο τότε προπονητής Κένι Άτκινσον τον συμπεριέλαβε κανονικά στην ομάδα και μάλιστα του έδωσε και 14 λεπτά συμμετοχής στην ήττα του Μπρούκλιν με σκορ 110-96.

Εκείνο έμελλε να ήταν και το πρώτο παιχνίδι της καριέρα του στο ΝΒΑ, έχοντας τότε συμπαίκτη έναν ακόμα... μετέπειτα παίκτη του Παναθηναϊκού, τον Σον Κιλπάτρικ. Όπως επίσης και τους Λουίς Σκόλα, Τζο Χάρις, Μπρουκ Λόπεζ και Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς. Στο χρονικό διάστημα που έμεινε στο παρκέ, ο Φέρελ πέτυχε 5 πόντους έχοντας 1/2 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 3 ασίστ, 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη.

1 Δεκεμβρίου 2016: Σάντα Κρουζ Ουόριορς-Λονγκ Άιλαντ Νετς 104-114 (G-LEAGUE)

Τρεις εβδομάδες μετά το ντεμπούτο του στους Νετς και έχοντας μεσολαβήσει 10 παιχνίδια στο ΝΒΑ με 5,4 πόντους, 1,7 ασίστ και 1,2 ριμπάουντ, το Μπρούκλιν έστειλε τον Φέρελ στην θυγατρική ομάδα της G-League, τους Λονγκ Άιλαντ Νετς. Και εκεί υπήρχε «ελληνικό» στοιχείο καθώς υπήρχαν στην ομάδα ο άλλοτε παίκτης του Πανιωνίου και του Άρη, Μπορίς Ντιαλό, όπως επίσης και ο Μπο Μπιτς, ο οποίος αγωνίστηκε πέρυσι στον ΠΑΟΚ.

Ο Φέρελ έκανε ντεμπούτο στην G-League την 1η Δεκεμβρίου 2016 και πιο συγκεκριμένα στην «Kaiser Permanente Arena» της Καλιφόρνια, κόντρα στους Σάντα Κρουζ Ουόριορς. Η ομάδα του νίκησε με 114-104 και εκείνος ήταν από τους καλύτερους του παρκέ καθώς στα 38 λεπτά που αγωνίστηκε είχε 18 πόντους με 6/12 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 3/3 βολές, 10 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο.

@Photo credits: Βαγγέλης Στόλης