Μακάμπι: Εξετάζει την επιστροφή του Άλεξ Τάιους (vid)

Μακάμπι: Εξετάζει την επιστροφή του Άλεξ Τάιους (vid)

Ευαγγελος Στελλάκης
Μακάμπι: Εξετάζει την επιστροφή του Άλεξ Τάιους (vid)
Ο Άλεξ Τάιους βρίσκεται στην λίστα των επιλογών του Γιάννη Σφαιρόπουλου για την «γραμμή κρούσης» της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ως απόρροια του σοβαρού τραυματισμού του Άντε Ζίζιτς.

Μετά την απώλεια του Άντε Ζίζιτς για διάστημα έξι εβδομάδων λόγω τραυματισμού, η Μακάμπι «σκανάρει» την αγορά για την εύρεση σέντερ προκειμένου να καλύψει το κενό.

Σύμφωνα με το Sport5, ένας παλιός γνώριμος της «ομάδας του λαού» έχει μπει στο μεταγραφικό ραντάρ της. Ο λόγος για τον βετεράνο Άλεξ Τάιους που «κυκλοφορεί» ακόμη ελεύθερος.

Ο 33χρονος ψηλός φέρεται να είναι μεταξύ των υποψηφίων για την front line των πρωταθλητών Ισραήλ, έχοντας σημαντικότατη προϋπηρεσία στον σύλλογο, με δύο διαφορετικές θητείες.

Ο Τάιους (2.03μ.) είχε αγωνιστεί στην Μακάμπι το διάστημα 2013-2015 (πανηγυρίζοντας μάλιστα ως βασικό στέλεχος την κατάκτηση του τίτλου της EuroLeague το 2014 στο Final Four του Μιλάνου) αλλά και το 2017-2019, φορώντας τη φανέλα της ομάδας συνολικά για μια τετραετία, με τρία πρωταθλήματα, δύο league cup και δύο κύπελλα Ισραήλ στο βιογραφικό του.

Πέρσι, ο πολύπειρος σέντερ αγωνίστηκε στην Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας κατά μέσο όρο 3 πόντους και 2.5 ριμπάουντ ανά 12 λεπτά σε 20 εμφανίσεις στην EuroLeague. Αντίστοιχα, στο ισπανικό πρωτάθλημα μέτρησε 5.7 πόντους και 3 ριμπάουντ σε 25 συμμετοχές.

Μένει να εξακριβωθεί αν η Μακάμπι θα προχωρήσει πράγματι για να «κλειδώσει» την υπόθεση του ή αν τελικά θα κερδίσει την «κούρσα» κάποιος άλλος υποψήφιος που δεν έχει ακουστεί.

@Photo credits: INTIME