Ποιος θα είναι ο «rookie» της χρονιάς στην EuroLeague; (vids & poll)

Ποιος θα είναι ο «rookie» της χρονιάς στην EuroLeague; (vids & poll)

Γιώργος Κούβαρης
Ποιος θα είναι ο «rookie» της χρονιάς στην EuroLeague; (vids & poll)
Ήδη ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο τζάμπολ της EuroLeague (30/9) και το Gazzetta «ψάχνει» τον rookie που θα κάνει την διαφορά στην φετινή διοργάνωση. Μπείτε στο poll και δώστε και την δική σας ψήφο.

Στις 30 Σεπτεμβρίου θα δοθεί το πρώτο τζάμπολ της EuroLeague για τη σεζόν 2021-22 και όλες οι ομάδες βάζουν τις τελευταίες «πινελιές» πριν μπουν και πάλι στην αφετηρία!

Αν μη τι άλλο και οι 18 ομάδες της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης έχουν πραγματοποιήσει πολλές αλλαγές, ενώ έχουν ενισχυθεί και σημαντικά με φόντο τη διάκριση ξεκινώντας από την είσοδο στα playoffs. Ανάμεσα στα ουκ ολίγα νέα πρόσωπα, υπάρχουν και κάποιοι παίκτες οι οποίοι υπόσχονται να... κάνουν την διαφορά.

Έστω και δεν έχουν την παραμικρή εμπειρία από τα παρκέ της EuroLeague, διαθέτουν όλα τα φόντα και το «πακέτο» για να βάλουν την αγωνιστική τους σφραγίδα τη νέα αγωνιστική χρονιά. Το Gazzetta ξεχώρισε 10 «rookies» και εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ψηφίσετε στο poll για εκείνον που ίσως να ξεχωρίσει περισσότερο...

Λοιπόν; Τι λέτε;

Εμάνουελ Μούντιε

Ύστερα από έξι χρόνια στο ΝΒΑ έχοντας φορέσει τις φανέλες των Ντένβερ Νάγκετς, Νιου Γιορκ Νικς και Γιούτα Τζαζ, ο 25χρονος γκαρντ αποφάσισε να πραγματοποιήσει το υπερατλαντικό ταξίδι και να δοκιμάσει την τύχη του στην EuroLeaugue με τη φανέλα της Ζάλγκιρις Κάουνας. Και μιλάμε για έναν γκαρντ των 11 πόντων και των 3,8 ασίστ ύστερα από 300 ματς στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Κέντρικ Πέρι

Μπορεί να είναι 29 χρονών και να έχει κάμποσες παραστάσεις από το ευρωπαϊκό μπάσκετ έχοντας περάσει από Ουγγαρία, Σκόπια, Ρωσία, Σερβία και Σλοβενία, δεν είχε καταφέρει να βρεθεί στα παρκέ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Κάτι που θα κάνει φέτος φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και έχοντας την ευθύνη της οργάνωσης του παιχνιδιού των «πρασίνων».

Τζέριαν Γκραντ

Πολλοί ήταν εκείνοι που απόρησαν με την απόφαση του Τζέριαν Γκραντ να φορέσει πέρυσι τη φανέλα του Προμηθέα Πάτρας. Ο άλλοτε παίκτης των Νικς, Μπουλς, Μάτζικ και Ουίζαρντς πέρασε από τα ελληνικά παρκέ και κατάφερε με την απόδοσή του να κερδίσει συμβόλαιο στην EuroLeague. Και όχι... όπου και όπου αλλά στην Αρμάνι Μιλάνο η οποία έχει ενισχυθεί σημαντικά και αναμένεται να έχει υψηλούς στόχους τη νέα σεζόν.

Φιλίπ Πετρούσεφ

Ο Φιλίπ Πετρούσεφ αποτελεί το μοναδικό νέο πρόσωπο στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές, όντας εκείνος που πήρε τη θέση του Σερτάκ Σανλί ο οποίος αποχώρησε με προορισμό την Μπαρτσελόνα. Ο Σέρβος σέντερ επιλέχθηκε και στο φετινό draft του ΝΒΑ, ενώ έχει εντυπωσιάσει στα περισσότερα παιχνίδια της preseason με τη νέα του ομάδα. Πέρυσι είχε με την Μέγκα Μπέμαξ κατά μέσο όρο 23,6 πόντους, 7,6 ριμπάουντ, 3,8 ασίστ, 1,8 τάπες και 1,2 κλεψίματα.

Σαμπάζ Νέιπιερ

Ο μεγάλος άτυχος της Ζενίτ δεν είναι άλλος από τον πρώην ΝΒΑer Σαμπάζ Νέιπιερ. Στο πρόσφατο παιχνίδι για το Super Cup της VTB League o 30χρονος γκαρντ τραυματίστηκε σοβαρά στον αστράγαλο και θα καθυστερήσει να επιστρέψει στα παρκέ. Παρόλα αυτά πρόκειται για παίκτη αναγνωρισμένης αξίας, ο οποίος μπορεί να κάνει την διαφορά ως «rookie» στη διοργάνωση. Άλλωστε είναι παίκτης των 345 ματς στο ΝΒΑ με 7,1 πόντους και 2,5 ασίστ κατά μέσο όρο.

Ντάριλ Μέικον

Ο Ντάριλ Μέικον θέλει από τη πλευρά του να κάνει το μεγάλο «step up» στην καριέρα του και δη στην EuroLeague φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Μετά το πέρασμά του από την Γαλατασαράι και την ΑΕΚ, ο 25χρονος γκαρντ έδειξε ότι έχει όλα τα φόντα για να εξελιχθεί σε έναν αξιόπιστο σκόρερ στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Πέρυσι μέτρησε 15,9 πόντους, 3,1 ριμπάουντ και 2,8 ασίστ στο BCL.

Τρόι Ντάνιελς

Ο Τρόι Ντάνιελς «γέμισε» και με το παραπάνω τις θέσεις στα γκαρντ στην Αρμάνι Μιλάνο. Ένας παίκτης με «γεμάτες» σεζόν στο ΝΒΑ αλλά και με έναν χρόνο εκτός παρκέ. Πρόκειται για έναν εξόχως ταλαντούχο σκόρερ ο οποίος έχει αγωνιστεί σε επτά ομάδες του ΝΒΑ (Ρόκετς, Τίμπεργουλβς, Χόρνετς, Γκρίζλις, Σανς, Λέικερς Νάγκετς) με 6,6 πόντους και 40% στα τρίποτα σε σύνολο 339 αγώνων στην regular season.

Τζέιλιν Σμιθ

Ο Τζέιλιν Σμιθ είχε βρεθεί και στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού μετά την MVP σεζόν του στο γερμανικό πρωτάθλημα καθώς μέτρησε κατά μέσο όρο 15,7 πόντους, 5,5 ασίστ, 5,2 ριμπάουντ και 1,8 κλεψίματα. Μόνο και μόνο από αυτό το γεγονός, αξίζει κάποιος να δει και να παρακολουθήσει την μετάβασή του από την Λούντβιγκσμπουργκ στην Άλμπα Βερολίνου και τα όσα θα προσφέρει στη νέα του ομάδα.

Κίναν Έβανς

Ο Κίναν Έβανς εξαργύρωσε την εξαιρετική του σεζόν με τη φανέλα της Χάποελ Χάιφα με αποτέλεσμα να μετακομίσει στην EuroLeague για λογαριασμό της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι αριθμοί του στο πρωτάθλημα Ισραήλ «μίλησαν» από μόνοι τους καθώς είχε κατά μέσο όρο 18,5 πόντους, 6,4 ασίστ και 4,1 ριμπάουντ με 39% στα τρίποντα. Άραγε θα μπορέσει να κάνει την διαφορά και στην ομάδα του λαού;

Μαριάλ Σαγιόκ

Ο Μαριάλ Σαγιόκ μετακόμισε φέτος από την Μπούρσασπορ στην Φενέρμπαχτσε πραγματοποιώντας το δικό του «βήμα» στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν έκανε μεγάλη αίσθηση στο τουρκικό πρωτάθλημα έχοντας 18,9 πόντους, 6,9 ριμπάουντ και 4,2 ασίστ. Μάλιστα έχει εμπειρία και από το ΝΒΑ καθώς έχει φορέσει τη φανέλα των Φιλαντέλφεια 76ers.

Loading...

@Photo credits: Βαγγέλης Στόλης