Εφές-Ουλμ 88-69: Υπόθεση... ενός ημιχρόνου για τους Τούρκους

Γιώργος Κούβαρης
Εφές-Ουλμ 88-69: Υπόθεση... ενός ημιχρόνου για τους Τούρκους
Η Αναντολού Εφές μπορεί να τα βρήκε σκούρα στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στην Ουλμ, αλλά στο δεύτερο μισό του αγώνα πάτησε γκάζι και επικράτησε εύκολα με 88-69 στο πρώτο ματς του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Αν μη τι άλλο η Ουλμ του... γνώριμου Γιάκα Λάκοβιτς κατάφερε να κερδίσει το χειροκρότημα του κόσμου του Παναθηναϊκού που επέστρεψε στο κλειστό του ΟΑΚΑ ύστερα από ενάμιση χρόνο. Παρόλα αυτά η πρωταθλήτρια Ευρώπης (αν και έπαιζε χωρίς τους Λάρκιν, Σίνγκλετον και Πλάις) χρειάστηκε μόνο το δεύτερο ημίχρονο για να μετατρέψει ένα αμφίρροπο ματς σε παράσταση για έναν ρόλο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα που άνοιξε την αυλαία του «Παύλος Γιαννακόπουλος» η γερμανική ομάδα είχε βάλει δύσκολα στην Εφές με αποτέλεσμα το σκορ να ήταν ισόπαλο 42-42. Όμως ο Ροντρίγκ Μπομπουά με την συμπαράσταση των Μίτσιτς, Τουντσέρ και Πετρούσεφ βοήθησαν την ομάδα του να... ξεμπουκώσει και με επιμέρους 37-15 να στείλει τον δείκτη του σκορ στο +22 (69-57) έξι λεπτά πριν από το τέλος του ματς.

Ουσιαστικά ήταν και το σημείο που καθόρισε τον τελικό νικητή του αγώνα, με την διαφορά να παραμένει σε υψηλά επίπεδα έως το τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 24-25, 42-42, 68-53,

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Αταμάν): Μπομπουά 22, Σαϊμπίρ 4, Μπαλμπάι, Γκετσίμ 3, Ιλιάσογλου, Γκάζι, Μοερμάν 4, Τουντσέρ 12, Μίτσιτς 12, Άντερσον 9, Πετρούσεφ 17, Ντάντστον 5.

ΟΥΛΜ (Γιάκα Λάκοβιτς): Κριστόν 8, Μπλόσομγκεϊμ 11, Κλαϊπέιζ 11, Γκάνθερ 7, Κρίμερ , Σιμον 2, Στολ , Φίλιπς 5, Ντιαλό 4, Ζούγκιτς 9, Μπρέτζελ 6, Χέρκενχοφ 2.