Πρίντεζης στο Gazzetta: «Μου λείπει ο Σπανούλης, θέλω το πρωτάθλημα» (vid)

Πρίντεζης στο Gazzetta: «Μου λείπει ο Σπανούλης, θέλω το πρωτάθλημα» (vid)

Πρίντεζης στο Gazzetta: «Μου λείπει ο Σπανούλης, θέλω το πρωτάθλημα» (vid)
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στο Gazzetta για τη φετινή χρονιά, για τον Βασίλη Σπανούλη, για τις δικές του σκέψεις σχετικά με την απόσυρσή του από τα παρκέ και επέλεξε μεταξύ πρωταθλήματος και playoffs Euroleague.

Ο Ολυμπιακός σε λίγες ώρες ετοιμάζεται να ξεκινήσει τις επίσημες φετινές του υποχρεώσεις αφού αντιμετωπίζει τον Κολοσσό για το κύπελλο Ελλάδας. Μία σεζόν η οποία με αρκετά όνειρα αφού πλέον οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να κατακτήσουν τίτλους και κυρίως το πρωτάθλημα στην Ελλάδα.

Η φετινή χρονιά έχει κι άλλες ιδιαιτερότητες. Ο Βασίλης Σπανούλης ολοκλήρωσε την καριέρα του και η τεράστια προσωπικότητά του δεν βρίσκεται στο ΣΕΦ. Παρέμεινε όμως η άλλη ισχυρή προσωπικότητα, ο νέος αρχηγός Γιώργος Πρίντεζης.

Ενδεχομένως η φετινή χρονιά να είναι και η τελευταία του. κανείς δεν το ξέρει, ούτε καν ο ίδιος.

Ο λόγος όμως στον ίδιο, στον πρωταγωνιστή. Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στο Gazzetta.

Πως σου φαίνεται η φετινή ομάδα αν και δύσκολα θα μου πεις πως δεν σου αρέσει; Υπάρχει κάτι διαφορετικό;

«Δίνω πάντα την ίδια απάντηση όχι γιατί είμαι διπλωμάτης, αλλά είμαι αισιόδοξος σαν άνθρωπος. Όταν ξεκινάει η σεζόν έχω μόνο θετικές σκέψεις στο μυαλό μου, έχω καλή αύρα και καλή ενέργεια. Φέτος ξεκινάμε με μία απώλεια εντός κι εκτός γραμμών λόγω του Βασίλη.

Μετά από χρόνια ξεκινάμε με έναν βασικό κορμό, όλοι μας ξέρουμε ο ένας τον άλλον. Έγιναν 3-4 μεταγραφές που κόλλησαν σε κάποιες αδυναμίες που έκρινε ο κόουτς».

Είναι πλεονέκτημα αφού αναφέρθηκες στον βασικό κορμό πως πιο εύκολα αφομοιώνεται τη φιλοσοφία του Μπαρτζώκα αφού την ξέρετε σε μεγάλο βαθμό από πέρυσι;

«Σίγουρα είναι σημαντικό να κάνεις μόνο 3-4 προσθήκες. Υπάρχει βάση και ξεκινάς από καλύτερη αφετηρία. Είμαι αισιόδοξος, μακάρι να είμαστε υγιείς».

Πώς σου φαίνεται η επιστροφή στην Basket League; Ο Ολυμπιακός θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τίτλους αφού η Euroleague μοιάζει απίθανη.

«Το έχουμε πει πάρα πολλές φορές ποια είναι τα συν και τα πλην. Ο υγιής φίλαθλος κόσμος θέλει να βλέπει τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και όλες τις καλές ομάδες. Μακάρι κάποια στιγμή να υπάρξουν δέκα καλές ομάδες στην Ελλάδα και να να τις χαίρεται ο κόσμος τους. Ο κόσμος θέλει να βλέπει ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, πρόκειται για δύο ιστορικές ομάδες που έχουν φέρει σπουδαίους παίκτες. Οι δύο φορές που παίζαμε στην Euroleague δεν έφταναν.

Το να διεκδικείς τίτλους είναι συνυφασμένο με αυτή την ομάδα και μας δίνει επιπλέον κίνητρο».

Πρίντεζης - Σπανούλης

Σου λείπει ο Σπανούλης;

«Πάρα πολύ»

Τι σου λείπει ακριβώς;

«Δεν είναι ένα συγκεκριμένο πράγμα. Εχουμε ζήσει μαζί άπειρες στιγμές. Είμαι άνθρωπος που είμαι σταθερός με φίλους με ομάδα και γενικότερα. Με τον Μπίλι έχουμε περάσει τόσα πράγματα. Είμαι συναισθηματικός άνθρωπος και ό,τι μου λείπει... μου λείπει.

Είναι καλά, είναι ευτυχισμένος, περνάει χρόνο με την οικογένειά του. Όλοι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Η ζωή προχωράει και είναι ευλογημένος για αυτά που έκανε. Τελείωσε πετυχημένα το πρώτο στάδιο της ζωής του κι έχει περάσει στο δεύτερο στο οποίο θα κάνει εξίσου πολύ ωραία πράγματα και μακάρι να φτάσει και στο τρίτο το οποίο θα είναι η ανακεφαλαίωση».

Το πόσο καλά περνάει ο Σπανούλης τώρα, θα σε επηρεάσει σε παρόμοια απόφαση για το πότε θα σταματήσεις;

«Ποτέ δεν έβαλα τον εαυτό μου πάνω από την ομάδα. Το λέω εδώ και 3-4 χρόνια αν νιώσω πως δεν μπορώ σωματικά και ψυχικά, δεν πρόκειται να βάλω το δικό μου συμφέρον πάνω από της ομάδας. Και στα 34 αν το ένιωθα θα το έλεγα. Δεν έχω άλλο σκοπό. Αγαπάω την ομάδα και έχω μεγάλο κίνητρο, νιώθω καλά σωματικά και σαν χαρακτήρας θα δεχτώ όποιον ρόλο και να πάρω αρκεί να βοηθάω την ομάδα εντός κι εκτός γραμμών».

Για πολλά χρόνια αγωνιζόσουν πάρα πολλά λεπτά στη θέση «4» με αποτέλεσμα να υπάρχει σωματική επιβάρυνση. Πως αισθάνεσαι με την εξέλιξη του Βεζένκοβ;

«Με κάθε ειλικρίνεια χαίρομαι πάρα πολύ για τον Σάσα. Είναι ένα εξαίρετο παιδί, τρομερός επαγγελματίας και θεωρώ πως για να έχεις διάρκεια στο χώρο μας δεν αρκούν οι ικανότητες. Παίζει ρόλο η δουλειά και η νοοτροπία . Αν δεις υπήρξαν σπουδαία ταλέντα που δεν κατάφεραν να κάνουν καριέρα λόγω της δουλειάς και της νοοτροπίας τους.

Έχουν υπάρξει πολλές φορές που αναπολώ και λέω... μακάρι να ήταν και λίγο παλαιότερα στον Ολυμπιακό μαζί, όμως δεν μπορώ να μειώσω αυτούς που έπαιξα μαζί. Είχα τον Άντιτς, τον Πέτγουεϊ, τον Αγραβάνη, τον Παπαπέτρου, παιδιά που βοήθησαν κι είχαμε κι επιτυχίες οπότε με όλο το σεβασμό είχα συμπαραστάτες στη θέση «4» που βοήθησαν. Απλά κάποιες φορές οι προπονητές αποφάσιζαν και βάραγα 35άλεπτα».

Προτιμάς πρωτάθλημα ή playoffs Euroleague με όσα μπορούν να ακολουθήσουν σε αυτά;

«Λείπει ένας τίτλος πάρα πολύ από τον κόσμο του Ολυμπιακού κι από την ιδιοσυγκρασία της ομάδας. Θα επέλεγα πρωτάθλημα».

Βίντεο/Μοντάζ: Βασίλης Τσίγκας - Παύλος Σφενδυλάκης

@Photo credits: Ιώ Καλογιαννακού

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.