Φάνης Χριστοδούλου για Ίβκοβιτς στο Gazzetta: «Έδωσε πολλά στο ελληνικό μπάσκετ!»

Αντώνης Καλκαβούρας
Φάνης Χριστοδούλου για Ίβκοβιτς στο Gazzetta: «Έδωσε πολλά στο ελληνικό μπάσκετ!»
Ο βετεράνος διεθνής μπάσκετμπολίστας της Δάφνης, του Πανιωνίου και του Παναθηναϊκού αποτίει φόρο τιμής στον μεγάλο Ντούσαν Ίβκοβιτς και υπογραμμίζει την τεράστια προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ.

Οι δύο τους συνεργάστηκαν για δύο χρόνια στον Πανιώνιο (1994-1996) και παρ' ότι η σχέση τους πέρασε από μύρια κύματα, ο σεβασμός του “μπέμπη” του ελληνικού μπάσκετ για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς είναι τεράστιος. Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε θλίψη σε όλο το ευρωπαϊκό μπάσκετ και το Gazzetta ζήτησε από τον Φάνη Χριστοδούλου την άποψή του για τον Σέρβο προπονητή που άφησε εποχή με το πέρασμα του στους πάγκους.

«Ο Ίβκοβιτς ήταν μία πραγματικά πολύ έντονη προσωπικότητα, με μεγάλη διορατικότητα και έχει αφήσει τεράστιο αποτύπωμα στην άνθηση του ελληνικού μπάσκετ. Η σχέση μας είχε τις καλές και τις κακές στιγμές, αλλά αυτό δεν αναιρεί την αδιαμφισβήτητη προσφορά του στο άθλημά μας. Σε μπασκετική κουλτούρα, σε τίτλους, σε παραγωγή παικτών σε όλα. Το κενό που άφησε όταν αποχώρησε από την προπονητική, είναι πολύ μεγάλο», ήταν τα λόγια του 56χρονου βετεράνου διεθνούς μπασκετμπολίστα στο Gazzetta.