Μπαρτσελόνα: Όταν πει το «ναι» στις μειώσεις ο Μίροτιτς, ακολουθεί ο Καλάθης

Μπαρτσελόνα: Όταν πει το «ναι» στις μειώσεις ο Μίροτιτς, ακολουθεί ο Καλάθης

Newsroom
Μπαρτσελόνα: Όταν πει το «ναι» στις μειώσεις ο Μίροτιτς, ακολουθεί ο Καλάθης
Η Μπαρτσελόνα επιχειρεί εδώ και ημέρες να αλλάξει το στάτους των συμβολαίων (και) στο τμήμα μπάσκετ. Με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να εξηγεί, «αργά ή γρήγορα θα έρθει η σειρά μου, θα πρέπει να δείξουμε αλληλλεγύη στην ομάδα».

Η σκέψη είναι απλή: Αν οι δύο αρχηγοί της Μπαρτσελόνα, ο Πιερ Οριόλα και ο Νίκολα Μίροτιτς αποδεχτούν τις προτεινόμενες μειώσεις, οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν.

Η ομάδα της Καταλονίας έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες την... σταυροφορία για τον περιορισμό του δυσθεώρητου χρέους της, με το τμήμα μπάσκετ να βρίσκεται μέσα στο πλάνο των μειώσεων.

Ο Οριόλα και ο Μίροτιτς έχουν απαντήσει αρνητικά στην πρώτη πρόταση, όμως είναι δεδομένο ότι οι Καταλανοί θα επιστρέψουν. Για να πετύχουν αυτό που αναφέραμε στον πρόλογο. Να ακολουθήσουν οι υπόλοιποι, το παράδειγμα (καλό ή κακό) των αρχηγών.

Ποιοι είναι αυτοί; Όχι πολλοί. Οι νέοι παίκτες (Σανλί, Λαπροβίτολα, Γιοκουμπάιτις, Χέιζ) έχουν υπογράψει με τα νέα δεδομένα, όπως και οι παίκτες που ανανέωσαν (Αμπρίνες, Σέρχι Μαρτίνεθ). Άρα για τους ποιους χτυπάει η... καμπάνα; Για τους Σάρας Γιασικεβίτσιους και τον Νικ Καλάθη.

Αυτοί θα πάρουν σειρά, μόλις (και όταν) ρυθμιστούν οι περιπτώσεις των Οριόλα και Μίροτιτς. Πάντως, ο Σάρας δύσκολα θα αποτελέσει πρόβλημα, αφού σε πρόσφατη συνέντευξή του έχει μιλήσει για την αποδοχή των περικοπών: «Άργά ή γρήγορα θα έρθει η σειρά μου, θα πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη στην ομάδα. Πρέπει να βρεθεί μία λύση».