Ντατόμε για τη μη συμμετοχή του στην Εθνική Ιταλίας: «Πέφτω για ύπνο με τη συνείδηση μου καθαρή»

Ντατόμε για τη μη συμμετοχή του στην Εθνική Ιταλίας: «Πέφτω για ύπνο με τη συνείδηση μου καθαρή»

Ευαγγελος Στελλάκης
Ντατόμε για τη μη συμμετοχή του στην Εθνική Ιταλίας: «Πέφτω για ύπνο με τη συνείδηση μου καθαρή»
Ο φόργουορντ της Αρμάνι Μιλάνο σχολίασε το γεγονός πως δεν ενίσχυσε το καλοκαίρι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, σε συνέντευξη του στην Corriere dello Sport.

Ο Τζίτζι Ντατόμε ήταν αρχηγός της Εθνικής Ιταλίας τα προηγούμενα χρόνια, όμως το περασμένο καλοκαίρι δεν συμμετείχε στο προολυμπιακό τουρνουά και κατ' επέκταση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. «Πέφτω για ύπνο με τη συνείδηση μου καθαρή. Λυπάμαι, αλλά δεν ήμουν καλά, ήταν όμως μια υπεύθυνη απόφαση», σχολίασε ο έμπειρος φόργουορντ, αναφορικά με την έντονη κριτική που ασκήθηκε στο πρόσωπο του.

«Το να είσαι στην Εθνική Ομάδα είναι πολύ όμορφο, αλλά υπάρχει μια εύθυνη που πρέπει να λάβουμε υπόψη και το κορμί μου δεν μου επέτρεψε τη συμμετοχή. Έκανα την επιλογή αυτή χωρίς να το θέλω, αλλά θεωρώ πως ήταν το σωστό για μένα και την ομάδα. Η Ιταλία προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς και τα πήγε εξαιρετικά», εξήγησε αναλυτικά ο Ντατόμε.

Όσο για το γεγονός πως η Αρμάνι επέλεξε ως αρχηγούς για τη νέα σεζόν τους Μέλι και Σέρχιο Ροντρίγκεθ, ο 34χρονος διεθνής τόνισε πως «ήταν μια επιλογή που αποδέχθηκαν όλοι. Πιστεύω ότι ο Σέρχιο είναι το σύμβολο αυτής της ομάδας, επειδή ήταν ο πρώτος μεγάλος παίκτης που πίστεψε στο πρότζεκτ του κόουτς Έτορε Μεσίνα, της νέας εποχής».

«Ο Νίκολο αντίστοιχα είναι σύμβολο της ομάδας από παλιά, όταν αγωνιζόταν πέντε χρόνια πριν στο Μιλάνο. Ήταν σωστή κι ωραία απόφαση το να έχουμε δύο αρχηγούς που θα μπορούν να συνυπάρχουν στο γήπεδο. Ο Μέλι θα είναι πάντα ο ίδιος, ανεξάρτητα αν γίνεται πλέον αρχηγός. Όπως κι ο Κάιλ Χάινς, είναι πάντα ένα σημείο αναφοράς για εμάς».

Ο Ντατόμε, ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Γηραιάς Ηπείρου με 241 ματς στο βιογραφικό του, προετοιμάζεται πλέον για την δεύτερη σεζόν του στην Λομβαρδία κι ενώ πέρσι μέτρησε 7.1 πόντους και 2.8 ριμπάουντ σε 37 παιχνίδια της EuroLeague, βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει ως το Final Four της Κολωνίας.