Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Εγκόρ Ντεμίν είναι ο νέος... Λούκα Ντόντσιτς (vid)

Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Εγκόρ Ντεμίν είναι ο νέος... Λούκα Ντόντσιτς (vid)

Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Εγκόρ Ντεμίν είναι ο νέος... Λούκα Ντόντσιτς (vid)
Η... φάμπρικα της Ρεάλ Μαδρίτης δουλεύει ασταμάτητα, δίχως να παράγει. Το σκάουτινγκ ανέδειξε τον 15χρονο Ρώσο Εγκόρ Ντεμίν (με ύψος 2 μέτρα) και ήδη οι ειδικοί τον συγκρίνουν με τον Λούκα Ντόντσιτς!

Στην αναζήτηση κάτι χαμένου. Κοιτώντας το μέλλον. Και όχι το παρελθόν. Η Ρεάλ Μαδρίτης... έχασε τον Λούκα Ντόντσιτς. Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Όσο μεγάλη και αν είναι η Μαδρίτη, έμοιαζε μικρή για να κρατήσει τον Σλοβένο.

Οι Ισπανοί δεν σάστισαν. Έτσι και αλλιώς, η διαδικασία μοιάζει με «παλιά του τέχνη, κόσκινο». Προτού χάσουν τον Ντόντσιτς, είχαν ήδη εντοπίσει τον επόμενο... Ντόντσιτς.

Πριν από μερικές ημέρες, η ομάδα του Πάμπλο Λάσο, με το φημισμένο τμήμα σκάουτινγκ, απέκτησε έναν 15χρονο Ρώσο, τον Εγκόρ Ντεμίν. Και ήδη ο πιτσιρικάς έχει εντυπωσιάσει τους αναλυτές. Τόσο που να μιλάνε για την εύρεση του επόμενου Λούκα Ντόντσιτς!

Σύμφωνα με τον Μάικ Σμιτζ, αναλυτή ταλέντων για το ESPN, ο Ντεμίν (με τα προσόντα ενός διμετρου πλέι μέικερ), κατέχει την 1η θέση ανάμεσα σε παίκτες κάτω των 16 ετών που έχουν ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδων του ΝΒΑ!

Το ΝΒΑ ήδη περιμένει!

Στη 2η θέση της λίστας βρίσκεται ο Πορτογάλος της Μπανταλόνα, Ρούμπεν Πρέι, ενώ η Ρεάλ έχει και άλλον έναν παίκτη στο Top-10, τον Γερμανό Ντέκλαν Ντούρου.

Οι πιθανότητες αναφέρουν ότι ο 15χρονος Ρώσος θα συνεχίσει να ψηλώνει (αυτή τη στιγμή είναι στα 2 μέτρα), ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη συγκέντρωσή του, στην επιμονή του και στη συμπεριφορά του, η οποία θυμίζει... βετεράνο.

Ήδη θεωρείται εξαιρετικός σουτέρ, μολονότι στο FIBA U16 European Challengers (12.2 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2.2 κλεψίματα ανά 23 λεπτά δράσης) είχε μόλις 30% στα σουτ τριών πόντων. Ωστόσο, σύμφωνα με τον αναλυτή έδειξε εμπιστοσύνη στο σουτ του, έχει τέλεια ισορροπία και δοκίμασε (και ευστόχησε) σε τρίποντα στο όριο που έχει το ΝΒΑ.

Ο Ντεμίν έχει υπογράψει συμβόλαιο έξι ετών με τη Ρεάλ. Μετά τα τρία χρόνια το συμβόλαιο μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί. Με το ΝΒΑ να παραμονεύει να τον αρπάξει. Είτε στα 18 του, είτε στα 21.

Όπως και να έχει, ο Ντεμίν υπολογίζεται, αρχικά, για την ομάδα της ηλικίας του και όχι φυσικά για τη Ρεάλ της EuroLeague. Όμως δεν θα προκαλέσει σε κανέναν έκπληξη, αν ο Πάμπλο Λάσο τον εμπιστευτεί. Ο Ντόντσιτς πάντως αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την ανδρική ομάδα στην ηλικία των 16 ετών.