Μήτογλου: «Με βοήθησε ο κόουτς Μεσίνα να έρθω στο Μιλάνο, σπουδαία εμπειρία ο Παναθηναϊκός» (vid)

Μήτογλου: «Με βοήθησε ο κόουτς Μεσίνα να έρθω στο Μιλάνο, σπουδαία εμπειρία ο Παναθηναϊκός» (vid)

Ευαγγελος Στελλάκης
Μήτογλου: «Με βοήθησε ο κόουτς Μεσίνα να έρθω στο Μιλάνο, σπουδαία εμπειρία ο Παναθηναϊκός» (vid)
Ο Ντίνος Μήτογλου παραχώρησε συνέντευξη στο επίσημο κανάλι της Αρμάνι Μιλάνο, αναλύοντας την πορεία της καριέρας του.

Ο 25χρονος διεθνής φόργουορντ μίλησε για την καταγωγή του, την παρουσία του στην Αμερική, τον Παναθηναϊκό, αλλά και το νέο κεφάλαιο της καριέρας του στο Μιλάνο.

Για τις... ποδοσφαιρικές του καταβολές είπε: «Είναι αστείο επειδή όλοι στην οικογένεια μου έπαιξαν ποδόσφαιρο. Ο πατέρας μου έπαιξε στον ΠΑΟΚ τις δεκαετίες 1980 και 1990, ο αδερφός μου παίζει αυτή τη στιγμή στην ΑΕΚ. Η δική μου ιστορία έχει πλάκα, διότι ξεκίνησα κι εγώ το ποδόσφαιρο, αλλά όταν πήγα 10-11 ετών κατάλαβα πως δεν μου ταιριάζει αυτό το άθλημα. Θυμάμαι βρισκόμουν στο δωμάτια μου, είχα 5-6 μπάλες ποδοσφαίρου και τις πετούσα στον μικρότερο αδερφό μου, λέγοντας του "Σίμο, τώρα είναι όλες δικές σου, σταματάω το ποδόσφαιρο, ήρθε η ώρα να αλλάξω σπορ!". Έτσι, προσπάθησα να ασχοληθώ με το μπάσκετ, το οποίο ερωτεύτηκα κι η ιστορία συνεχίζεται».

Σχετικά με την γενέτειρα του, Θεσσαλονίκη: «Το να μεγαλώνεις στην Θεσσαλονίκη ήταν σίγουρα πολύ σημαντικό, επειδή είναι μια πόλη με δύο ομάδες που έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην ιστορία του μπάσκετ της χώρας. Ο ΠΑΟΚ κι ο Άρης είναι παντού δημοφιλείς. Το ότι μεγάλωσα εκεί έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να γίνω φαν του μπάσκετ».

Για την απόφαση του να πάει στις ΗΠΑ: «Ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ σε μια ακαδημία, τα Αστέρια, όπου προπονητής ήταν ο Θοδωρής Ροδόπουλος, ο οποίος με δίδαξε τα βασικά του αθλήματος, αλλά και πολλά πράγματα εκτός παρκέ. Βασικά μου δημιούργησε την ιδέα μιας πιθανής μετακίνησης στην Αμερική. Είχε αμερικανική νοοτροπία, του χρωστάαω πολλά και δεν θα τον ξεχάσω ποτέ. Αυτός είναι ο λόγος που αγαπώ την Αμερική και που αποφάσισα να κάνω αυτό το αποφασιστικό βήμα στην καριέρα μου».

aa

Η εμπειρία του στο πανεπιστήμιο του Wake Forest: «Ήμουν σε μια μικρή πόλη, αλλά έπαιζα σε ένα μεγάλο πανεπιστήμιο, όπως είναι αυτό του Wake Forest. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία. Οι σπουδαστές αγαπούν το μπάσκετ, ακολουθούν την ομάδα κι ήταν τιμή μου, νιώθω τυχερός που ήμουν μέλος μια σπουδαίας ομάδας. Εκεί ήταν ο κόουτς Ντάνι Μάνινγκ, μια υπέροχη εμπειρία που δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ».

Για το «legacy» του συγκεκριμένου κολλεγίου: «Ένας από τους λόγους που επέλεξα το Wake Forest είναι ότι πρόκειται για ένα θρυλικό μπασκετκό σχολείο. Σκεφτείτε τους Τιμ Ντάνκαν, Ράντολφ Τσίλντρες, Κρις Πολ, Τζεφ Τιγκ, όλοι αυτοί ήταν σπουδαίοι παίκτες. Όταν μπαίνεις στο προπονητικό, βλέπεις όλους αυτούς τους παίκτες στους τοίχους και ανατριχιάζεις κάθε φορά. Θυμάμαι την πρώτη μου προπόνηση εκεί, κοίταξα πάνω και είδα τον Τιμ Ντάνκαν στον τοίχο! Ποτέ δεν θα ξεχάσω το πως ένιωσα».

Σχετικά με τον πρώην συμπαίκτη του και νυν NBAer, Τζον Κόλινς: «Ο Κόλινς είναι φανταστικός παίκτης και τύπος, ένας από τους καλύτερους συμπαίκτες που είχα ποτέ. Θυμάμαι ότι δδουλεύε πολύ σκληρά, είναι πολύ αθλητικός και εξέλιξε το παιχνίδι του. Είμαι χαρούμενος για την καριέρα του και του εύχομαι να συνεχίσει να τα πηγαίνει σπουδαία».

Για την επιστροφή του στην Ελλάδα το 2017: «Όταν γύρισα στην Ελλάδα για διακοπές με την οικογένεια μου και κλήθηκα από την Εθνική Ομάδα, ο Παναθηναϊκός κι ο Ολυμπιακός αυτομάτως ενδιαφέρθηκαν για εμένα. Σε εκείνο το σημείο, έπρεπε να πάρω μια απόφαση. Να συνεχίσω στο κολλέγιο, επιστρέφοντας στο Wake Forest κι έπειτα να δοκιμάσω την τύχη μου στο ΝΒΑ ή να υπογράψω σε μια ελληνική ομάδα που παίζει στην EuroLeague; Αποφάσισα να υπογράψω στον Παναθηναϊκό και να συμμετάσχω στην EuroLeague».

Τα χρόνια του στον Παναθηναϊκό: «Για εμένα, το να παίξω στην Ελλάδα σε ένα τόσο σημαντικό σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός, ήταν μια σπουδαία εμπειρία. Επίσης, ως Έλληνας παίκτης, το να αγωνίζεσαι μπροστά από τόσο σπουδαίους φιλάθλους, μαζί με σπουδάιους συμπαίκτες και προσωπικότητες, θεωρώ πως ήταν τεράστιο προνόμιο. Το λάτρεψα!».

Για την απόφαση του να υπογράψει στην Αρμάνι: «Ο κόουτς Μεσίνα με βοήθησε στην απόφαση μου να έρθω στο Μιλάνο. Έχουμε μια ομάδα με σπουδαίους συμπαίκτες κι υπάρχουν πολλές προσδοκίες. Αποφάσισα να κάνω αυτό το βήμα ώστε να ανοίξω ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου. Ελπίζω πως θα έχουμε μια σπουδαία σεζόν».

Σχετικά με την θέση του στο παρκέ: «Ο προπονητής μπορεί να με χρησιμοποιήσει είτε ως τεσσάρι είτε ως πεντάρι. Αλλά ειλικρινά, μου αρέσει περισσότερο να παίζω στο «4», το απολαμβάνω».

Τέλος, για το τρίποντο του σχολίασε: «Είναι μεγάλος μου στόχος το να γίνω πιο σταθερός στο τρίποντο. Από στατιστικής πλευράς, δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο αριθμό που θέλω να φτάσω, αλλά κάθε μέρα στην δουλειά είναι πρόκληση. Είμαι ευλογημένος που είμαι μαζί με παίκτες που δουλευούν πάνω στο παιχνίδι τους κι έτσι μπορώ κι εγώ να κάνω το ίδιο».