Ντιαλό για την μεταγραφή του στην Μονακό: «Η καλύτερη επιλογή για εμένα»

Ντιαλό για την μεταγραφή του στην Μονακό: «Η καλύτερη επιλογή για εμένα»

Ντιαλό για την μεταγραφή του στην Μονακό: «Η καλύτερη επιλογή για εμένα»
Ο Άλφα Ντιαλό μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Μονακό, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας του με τον γαλλικό σύλλογο, τονίζοντας πως ήταν η καλύτερη επιλογή για τον ίδιο.

Ο 24χρονος φόργουορντ είναι με κάθε επισημότητα παίκτης της Μονακό και παραχώρησε μάλιστα και την πρώτη του συνέντευξη ως «Μονεγάσκος».

Για τους λόγους που επέλεξε την Μονακό ανέφερε: «Ήταν η καλύτερη επιλογή για εμένα. Είναι ένας σύλλογος μια ιστορία κι έχει πολύ καλή ομάδα. Θέλω να βιώσω την ίδια εμπειρία με τα παιδιά πέρσι που κατέκτησαν τίτλο. Η ιδέα του να παίξω μπροστά τους φίλους της ομάδας και στην Γαλλία γενικότερα με εξιτάρει»

Για το αν θεωρεί βήμα στην καριέρα του την μεταγραφή του: «Είναι ένα μεγάλο άλμα, μια πολύ καλή πρόοδος για εμένα. Έχω πολλά να μάθω από τον κόουτς Ζβέζνταν Μίτροβιτς. Αλλά κι από έμπειρος παίκτες που έχουν αγωνιστεί στην διοργάνωση. Όσον αφορά εμένα, βασίζομαι στο ότι είμαι νέος, έχω ενθουσιασμό, βγάζω ενέργεια στο παρκέ για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της»

Για το πρότζεκτ της Μονακό γενικότερα: «Είναι ένα πολύ καλό πρότζεκτ, η Μονακό μεγαλώνει γρήγορα κι έχει υψηλές φιλοδοξίες. Εξαρτάται από εμάς, το να κάνουμε τα πάντα ώστε παρκέ, ώστε να πιάσουμε τις προσδοκίες. Ανυπομονώ να παίξω για την Μονακό και τον κόσμο της»

Για τη σεζόν του με το Λαύριο: «Ήταν μια δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας. Αλλά το γεγονος πως φτάσαμε στους τελικούς του πρωταθλήματος φανερώνει την εξαιρετική δουλειά που κάναμε, με έναν πολύ καλό προπονή. Είχαμε ένα νεανικό γκρουπ παικτών, το οποίο κατάφερε το προπονητικό τιμ να βελτιώσει πολύ. Δεν τα καταφέραμε στους τελικούς, κάτι που μας στεναχώρησε, αλλά πάνω απ' όλα το χαρήκαμε, έπειτα από μια σνυολικά πολύ επιτυχημένη σεζόν»

Για το γεγονός πως το πρώτο ευρωπαϊκό ματς της Μονακό είναι κόντρα στον Παναθηναϊκό: «Είναι μια τρομερή ομάδα, είναι απαραίτητο να δώσουμε το 100% σε κάθε ευρωπαϊκό μας παιχνίδι. Σε αυτήν την διοργάνωση, θα αντιμετωπίζουμε μεγάλες ομάδες σε κάθε ματς. Πρέπει να δίνουμ τα πάντα στο παρκέ ώστε να εμφανιστούμε δυνατοί και να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο ανταγωνιστικοί».

Ο νεαρός Αμερικανός αναμένεται να ντεμπουτάρει την προσεχή σεζόν στην EuroLeague, με τους περσινούς πρωταθλητές του EuroCup, έπειτα από την εξαιρετική θητεία του στο Λαύριο.