Αθλητικός Διευθυντής Μπάγερν: «Ικανοποιημένοι με το ρόστερ που χτίσαμε»

Αθλητικός Διευθυντής Μπάγερν: «Ικανοποιημένοι με το ρόστερ που χτίσαμε»

Ευαγγελος Στελλάκης
Αθλητικός Διευθυντής Μπάγερν: «Ικανοποιημένοι με το ρόστερ που χτίσαμε»
Ο αθλητικός διευθυντής της Μπάγερν Μονάχου, Ντανιέλε Μπαϊέζι, σχολίασε το μεταγραφικό καλοκαίρι των Βαυαρών, καθώς και το ρόστερ που εν τέλει χτίστηκε.

Σε συνέντευξη του στην ιταλική ιστοσελίδα Eurodevotion, ο κορυφαίος παράγοντας του αγωνιστικού τμήματος της γερμανικής ομάδας, ανέφερε πως «θέλουμε να είμαστε εξίσου ανταγωνιστικοί με πέρσι, παίζοντας κάθε ματς σαν να είναι το τελευταίο.

Πέρσι ήμασταν ικανοί να το κάνουμε αυτό, ευελπιστώ πως θα μπορούμε ξανά. Είμαστε χαρούμενοι με το ρόστερ που χτίσαμε, επειδή έχουμε πολλές επιλογές στην περιφέρεια και τους ψηλούς. Παίκτες που είναι έτοιμοι να θυσιάσουν πράγματα για την ομάδα. Έχουμε ένα ενδιαφέρον κράμα νεαρών και πιο έμπειρων παικτών, ενώ έχουμε και τον καλύτερο προπονητή».

Σχολίασε ακόμη και τους ρυθμούς με τους οποίους κινήθηκε φέτος το μεταγραφικό παζάρι, αλλά και τον τρόπο που λειτούργησε η Μπάγερν: «Ήταν μια ασυνήθιστη μεταγραφική περίοδος καθώς πολλές ομάδες κινήθηκαν πραγματικά πολύ γρήγορα και με συνεπή τρόπο.

Αρκετοί παίκτες είχαν ήδη συμφωνήσει με ομάδες πριν το τέλος της περασμένης περιόδου ή συμφώνησαν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της. Για εμάς δεν άλλαξαν πολλά επειδή πάντα κινούμαστε μετά τους άλλους. Ήμασταν τυχεροί επειδή οι παίκτες που θέλαμε ήταν ακόμη ελεύθεροι στην αγορά, παρακολουθούσαμε μερικούς απ' αυτούς για καιρό. Για παράδειγμα, ο Νταρούν Χίλιαρντ είναι ένας παίκτης που γνωρίζουμε πολύ καλά. Ξέρει κι ο ίδιος πως μαζί μας θα έχει έναν διαφορετικό ρόλο σε σχέση με αυτόν που είχε στην ΤΣΣΚΑ».

Ο 46χρονος Μπαϊέζι είναι αθλητικός διευθυντής της Μπάγερν από το καλοκαίρι του 2019, ενώ παλαιότερα είχε εργαστεί και στην Μπάμπεργκ σε αντίστοιχο πόστο, αλλά και για μια πενταετία στους Ντιτρόιτ Πίστονς, ενισχύοντας το τμήμα σκάουτινγκ του αμερικανικού συλλόγου.

Η ομάδα του Μονάχου απέκτησε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες εννέα νέους παίκτες. Ο λόγος για τους Οθέλο Χάντερ, Όγκουστιν Ρούμπιτ, Νταρούν Χίλιαρντ, Κόρεϊ Ουόλντεν, Τζόσουα Ομπίζι, Όγκνιεν Γιάραμαζ, Ντεσόν Τόμας, Αντρέας Ομπστ, και Γκάβιν Σίλινγκ.

Επίσης διατήρησε στις τάξεις της τους Λέον Ραντόσεβιτς, Νιχάντ Τζέντοβιτς, Βλάντιμιρ Λούτσιτς, Νικ Μπαμπ, Ζαν Σίσκο, Πολ Ζίπσερ και Τζέισον Τζορτζ, ενώ είπε «αντίο» στους Γκιστ, Τζέιλεν Ρέινολντς, Μπόλντγουϊν, Τζατζούαν Τζόνσον, Ντι Τζέι Σίλεϊ, Ντέιβιντ Κρέμερ, Ρόμπιν Αμάιτσε, Ματέι Ρουντάν, Άλεξ Κινγκ, Σάσα Γκραντ, Ντιέγκο Φλακαντόρι και Νέλσον Βάιντεμαν.