Τσαν για την αποχώρηση του από τη Φενέρ: «Μου είπαν ότι ήμουν υποψήφιος head coach, αλλά δεν μου έκαναν πρόταση τελικά»

Τσαν για την αποχώρηση του από τη Φενέρ: «Μου είπαν ότι ήμουν υποψήφιος head coach, αλλά δεν μου έκαναν πρόταση τελικά»

Τσαν για την αποχώρηση του από τη Φενέρ: «Μου είπαν ότι ήμουν υποψήφιος head coach, αλλά δεν μου έκαναν πρόταση τελικά»
Ο πρώην assistant coach της Φενέρμπαχτσε, Ερντέμ Τσαν, ο οποίος θα βρίσκεται τη νέα σεζόν στους Γιούτα Τζαζ, εξήγησε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Hurriyet πως αν και του είχαν πει πως θα δικεδικούσε την θέση του πρώτου προπονητή, εν τέλει δεν έλαβε ποτέ πρόταση.

Ο 41χρονος τεχνικός ανέπτυξε το story της αποχώρησης του από την ομάδα της Κωνσταντινούπολης, έπειτα από εννέα χρόνια, εξηγώντας αναλυτικά πως «μετά την αποχώρηση του Κοκόσκοφ, μου έλεγαν οι Σερτάκ Κομσούογλου (σ.σ. μέλος του ΔΣ) και Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι (σ.σ. GM) ότι ήμουν ένας από τους υποψήφιους για την θέση του προπονητή, αλλά ο σύλλογος δεν έφτασε ποτέ στο επίπεδο να μου καταθέσει πρόταση».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «το γεγονός ότι Φενέρμπαχτσε δεν μου έκανε πρόταση δεν μου προκάλεσε δυσαρέσκεια. Υπάρχουν πράγματα στην ζωή τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε».

Παράλληλα, ο ίδιος ξεκαθάρισε πως «ένιωσα έτοιμος να γίνω πρώτος προπονητής, όμως δεν είμαι αυτός που αποφασίζει. Ίσως να σκέφτηκαν πως "είναι ένα τεράστιο κλαμπ, δεν μπορούμε να πάρουμε αυτό το ρίσκο", αλλά όπως και να 'χει οι Γιούτα Τζαζ μου έδειξαν αυτή την εμπιστοσύνη». Ο Τσαν θα ενταχθεί πλέον στο προπονητικό επιτελείο του κόουτς Τιμ Σνάιντερ, κάνοντας το «άλμα» για το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Όσον αφορά τη νέα του εμπειρία αλλά και τη συμβουλή του παλιού του προϊστάμενου, Ζέλικο Ομπράντοβιτς; «Οι Τζαζ με καλούσαν στο Summer League του ΝΒΑ για έξι συνεχόμενα χρόνια. Μέσα σε όλο αυτό το διάστημα, οι σχέσεις μου με τους προπονητές της ομάδας βελτιώθηκαν. Όταν έλαβα την πρόταση από την Γιούτα, πήρα τηλέφωνο τον Ομπράντοβιτς και ζήτησα τη γνώμη του. Μου είπε ότι θα ήταν καλύτερα για εμένα εάν πήγαινα».

Θυμίζουμε πως ο Ερντέμ Τσαν υπήρξε επί σειρά ετών συνεργάτης του «Ζοτς» ενώ την περσινή σεζόν ήταν στο πλευρό του Ιγκόρ Κοκόσκοφ. Η κορυφαία στιγμή της προπονητικής καριέρας του ήταν φυσικά η κατάκτηση της EuroLeague τον Μάιο του 2017.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.