Μάρτιν Σίλερ για Μούντιε: «Είναι σε πολύ καλή κατάσταση, δεν υπάρχει ανησυχία»

Μάρτιν Σίλερ για Μούντιε: «Είναι σε πολύ καλή κατάσταση, δεν υπάρχει ανησυχία»

Ευαγγελος Στελλάκης
Μάρτιν Σίλερ για Μούντιε: «Είναι σε πολύ καλή κατάσταση, δεν υπάρχει ανησυχία»
Ο κόουτς Μάρτιν Σίλερ αναφέρθηκε στην σπουδαία μεταγραφή του Εμάνουελ Μούντιε, μιλώντας σε Λιθουανούς δημοσιογράφους σε ανοικτή προπόνηση της Ζάλγκιρις.

Εδώ και λίγες μέρες η Ζάλγκιρις ολοκλήρωσε την «βόμβα» με τον Εμάνουελ Μούντιε, έναν παίκτη σε εξαιρετική ηλικία - 25 ετών - που έχει παράλληλα στο βιογραφικό του πέντε σεζόν στο ΝΒΑ και συνολικά 303 συμμετοχές στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

Ο προπονητής της πρωταθλήτριας Λιθουανίας, Μάρτιν Σίλερ, εξήγησε πιο αναλυτικά, σχετικά με την μεγάλη μεταγραφή, πως «δεν είχε να κάνει τόσο με το να τον πείσουμε, αλλά περισσότερο με την πρόθεση του να περιμένει και να εξετάσει επιλογές από το ΝΒΑ, ώστε να δει πόσο συμφέρουσες θα ήταν για εκείνον.

Αυτός ήταν ο λόγος που η διαδικασία τράβηξε λίγο περισσότερο. Επίσης, το γεγονός πως το Summer League ήταν ένα μήνα αργότερα, οδήγησε ακόμη πιο πίσω την όλη διαδικασία.

Τον ενδιέφερε πολύ η προοπτική της EuroLeague με την Ζάλγκιρις από τις πρώτες κιόλας συζητήσεις. Όταν τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους, ήταν αρκετά πιο γρήγορο να τον φέρουμε και σύντομα θα ξεκινήσουμε».

Στη συνέχεια ο Αυστριακός τεχνικός επεσήμανε ότι ο νεοφερμένος πλειμέικερ «είναι σε πολύ καλή κατάσταση, τηρουμένων των αναλογιών πως έναν χρόνο δεν αγωνίστηκε καθόλου. Έκανε προπονήσεις όλη τη χρονιά με τους γυμναστές του.

Έπαιξε στο Summer League του ΝΒΑ πριν από δύο εβδομάδες και έδειξε να είναι σε αρκετά καλή αγωνιστική κατάσταση. Επομένως δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερα μεγάλη ανησυχία. Ναι, πρέπει να φέρεις έναν αθλητή σε κατάσταση πραγματικού παιχνιδιού, με το εμπόδιο πως δεν έχει παίξει, μια συνθήκη που το κάνει πιο δύσκολο. Η ανησυχία δεν είναι η κατάλληλη λέξη, περισσότερο η πρόκληση ταιριάζει στην περίπτωση, σίγουρα».

Θυμίζουμε πως ο Μούντιε αποτέλεσε την έβδομη φετινή μεταγραφή της Ζάλγκιρις, έπειτα από τους Στρέλνιεκς, Νέμπο, Καλνιέτις, Κάβανο, Γκιφάι και Ουλάνοβας που είχαν προηγηθεί.