Λαπροβίτολα: «Πάντα ήθελα να παίξω στην Μπαρτσελόνα!»

Λαπροβίτολα: «Πάντα ήθελα να παίξω στην Μπαρτσελόνα!»

Λαπροβίτολα: «Πάντα ήθελα να παίξω στην Μπαρτσελόνα!»
Ο νέος πλειμέικερ της Μπαρτσελόνα, αφού πρώτα πέρασε ιατρικά κι εργομετρικά τεστ, εν συνεχεία έκανε δηλώσεις, χαρακτηρίζοντας την νέα του ομάδα ως «ένα πολύ σημαντικό βήμα» για την καριέρα του.

Ο Νίκο Λαπροβίτολα άφησε το φετινό καλοκαίρι την Ρεάλ, έπειτα από δύο σεζόν στην Μαδρίτη, προκειμένου να βάλει - ως ελεύθερος - την υπογραφή του σε συμβόλαιο διετούς διάρκειας με την Μπαρτσελόνα του κόουτς Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο Αργεντινός διεθνής ανέφερε χαρακτηριστικά σε σημερινές (24/8) του δηλώσεις στον ισπανικό τύπο:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στη Μπαρτσελόνα. Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα στην καριέρα μου, διότι ήρθα σε μια ομάδα που πάντοτε θαύμαζα. Σε όλη την καριέρα μου ήθελα να παίξω στην Μπαρτσελόνα. Οι συμπαίκτες μου ξέρουν καλά το παιχνίδι και τις δυνατότητές τους. Θέλω να τους βοηθήσω να νιώθουν πιο άνετα πάνω στο παρκέ».

Πέρσι ο 31χρονος άσος μέτρησε 6.8 πόντους και 3.8 ασίστ σε 34 εμφανίσεις στην EuroLeague, ενώ στην ACB ήταν πιο παραγωγικός με 9.5 πόντους και 3.9 τελικές πάσες σε 32 παρουσίες. Πλέον θα αποτελεί το back-up του Νικ Καλάθη στην θέση «1» των μπλαουγκράνα.