Ολίμπια: Ο Μέλι εξήγησε τους λόγους που τον έκαναν να επιστρέψει στο Μιλάνο

Ολίμπια: Ο Μέλι εξήγησε τους λόγους που τον έκαναν να επιστρέψει στο Μιλάνο

Ευαγγελος Στελλάκης
Ολίμπια: Ο Μέλι εξήγησε τους λόγους που τον έκαναν να επιστρέψει στο Μιλάνο
Κατά την επίσημη παρουσίαση του από την Ολίμπια Μιλάνο, ο Νίκολο Μέλι ανέλυσε τους λόγους που τον έκαναν να πει το πολυπόθητο «ναι» στην πρόταση που του έκανε ο Έτορε Μεσίνα.

«Υπέγραψα στην Ολίμπια πριν την free agency. Ήταν μια απόφαση που πήρα μετά από συνομιλία μου με τον Έτορε Μεσίνα. Αυτά που μου παρουσίασε, μου έμειναν. Είμαι χαρούμενος για όσα κατάφερα στο ΝΒΑ, αλλά τώρα είμαι στο Μιλάνο και δεν μετανιώνω γι' αυτό. Είμαι πολύ αποφασισμένος», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις κατά την παρουσίαση του ο 30χρονος πρώην παίκτης των Ντάλας Μάβερικς και των Νιου Όρλιανς Πέλικανς.

Στη συνέχεια, ο διεθνής Ιταλός πάουερ φόργουορντ εξήγησε ότι «η φιλοδοξία αυτού του συλλόγου είναι το βασικό κίνητρο για εμένα. Ένας σύλλογος που έφτασε πέρσι ένα σουτ μακριά από τον τελικό της EuroLeague και θέλει να εδραιωθεί σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Το να πηγαίνεις κάθε χρόνο στο Final Four δεν είναι αυτονόητο, αλλά είναι μια πρόκληση που μας περιμένει. Παράλληλα, μιλάμε για ένα πολύ οργανωμένο κλαμπ».

Ο Μέλι έπειτα εκθείασε και τον Ζακ ΛεΝτέι, τονίζοντας πως η απόφαση της Ολίμπια να μην ανανεώσει τελικά το συμβόλαιο του Αμερικανού, ήταν μια ενέργεια που τον έκανε να πλησιάσει ακόμη περισσότερο στην επιστροφή του στο Μιλάνο, ύστερα από 6 χρόνια απουσίας: «Σε ατομικό επίπεδο, όταν ο προπονητής σου προσφέρει έναν τέτοιο σίγουρο ρόλο και αποφασίζει να αποδεσμεύσει έναν από τους καλύτερους παίκτες της περσινής σεζόν (σ.σ. εννοεί τον Ζακ ΛεΝτέι), δεν μιλάμε απλά για λόγια, αλλά για πράξεις. Γι' αυτό επέλεξα να έρθω εδώ».