Δυνατότητα «Challenge» από φέτος στην EuroLeague

Δυνατότητα «Challenge» από φέτος στην EuroLeague
Οι προπονητές της EuroLeague θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ένα «Challenge» ανά παιχνίδι προκειμένου να ζητήσουν από τους διαιτητές να εξετάσουν μία φάση μέσω του IRS.

Η αυλαία της EuroLeague 2021-22 ανοίγει στις 30/9, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στο Πριγκιπάτο απέναντι στη Μονακό, στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης που φέτος καινοτομεί, δίνοντας τη δυνατότητα στους προπονητές να κάνουν ένα «Challenge» ανά παιχνίδι.

Οι προπονητές της EuroLeague, λοιπόν θα έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν από τους διαιτητές να εξετάσουν μια φάση στο Instant Replay. Το «Challenge» των προπονητών θα είναι μόνο ένα, ανεξάρτητα με το αν ο αγώνας κριθεί στην κανονική διάρκεια ή στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης.

Επίσης οι προπονητές μπορούν να το πάρουν όποτε θέλουν κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά μόνο για φάσεις που μπορούν να εξετάσουν στο Instant Replay. Το «Challenge» δεν θα σχετίζεται με τα timeouts ενώ ο προπονητής καλείται να το ζητήσει αμέσως εφόσον το επιθυμεί, στριφογυρίζοντας το δάχτυλό τους προς τους διαιτητές.