Ρούμπιτ: «Στο Τέξας βλέπω ανθρώπους με φανέλες της Μπάγερν»

Ρούμπιτ: «Στο Τέξας βλέπω ανθρώπους με φανέλες της Μπάγερν»

Ρούμπιτ: «Στο Τέξας βλέπω ανθρώπους με φανέλες της Μπάγερν»
Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Μπάγερν, Όγκουστιν Ρούμπιτ, έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στην ιστοσελίδα του συλλόγου, μετά την ολοκλήρωση της μετακίνησης του στο Μόναχο.

Ο 32χρονος ψηλός, λίγο μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας του με την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα είναι η έκτη μου σεζόν στην Γερμανία κι αυτό είναι κάτι πολύ ξεχωριστό, δεν μπορώ να περιμένω. Έχω δει πολλούς ανθρώπους στο Τέξας με φανέλες της Μπάγερν και ξέρω πως αυτός ο σύλλογος αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση».

Θυμίζουμε πως ο Ρούμπιτ (2.03μ.) ξέρει καλά την Bundesliga καθώς έπαιξε με επιτυχία στην Μπάμπεργκ από 2017 έως το 2019, ενώ παλαιότερα είχε αγωνιστεί στην Ουλμ (2015-2017) κι είχε ξεκινήσει την επαγγελματική του σταδιοδρομία στη Τούμπινγκεν (2014-2015).

Στη συνέχεια εξέφρασε την επιθυμία του να πετύχει στην γερμανική ομάδα, λέγοντας: «Πραγματικά θέλω να κερδίσω κάποιον τίτλο εδώ. Είναι ξεκάθαρο πως κανένας δεν μπορεί να σου εγγυηθεί τίποτα στην Μπάγερν, αλλά εάν δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό, αυτό αυξάνει τις πιθανότητες σου να πετύχεις κι αυτό ακριβώς πρόκειται να κάνω».

Ο Αμερικανός φόργουορντ μέτρησε πέρσι 8.1 πόντους με 53% στα δίποντα και 4.2 ριμπάουντ ανά 19 λεπτά δράσης στην Ζάλγκιρις στην EuroLeague, ενώ συνολικά στην διοργάνωση έχει σημαντική εμπειρία τριών σεζόν με 87 συμμετοχές στο βιογραφικό του.

Τέλος, αναφορικά με τον ρόλο που αναμένεται να έχει στην ομάδα της Βαυαρίας, ο Όγκουστιν Ρούμπιτ εξήγησε ότι «μπορώ να προσφέρω στο σύνολο την ποικιλία μου ως κάτι σαν combo φόργουορντ, είτε στην θέση "4" είτε στο "5", εξαρτάται κι από το τι θα χρειαστεί η ομάδα αλλά και από τα δυνατά μου σημεία», ενώ για τον νέο του προπονητή είπε πως «ο κόουτς Αντρέα Τρινκιέρι είναι πολύ ικανός, το έχει αποδείξει παντού αυτό».