Μπαρτσελόνα: Ξεκινά προετοιμασία χωρίς Λαπροβίτολα, Χίγκινς και Αμπρίνες

Μπαρτσελόνα: Ξεκινά προετοιμασία χωρίς Λαπροβίτολα, Χίγκινς και Αμπρίνες

Ευαγγελος Στελλάκης
Μπαρτσελόνα: Ξεκινά προετοιμασία χωρίς Λαπροβίτολα, Χίγκινς και Αμπρίνες
Έτοιμη να πατήσει παρκέ είναι η Μπαρτσελόνα, η οποία πάντως δεν θα είναι πλήρης κατά τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας της.

Επιστροφή στα... βάσανα από αύριο (17/8) για την Μπαρτσελόνα, η οποία θα πραγματοποιήσει ιατρικές κι εργομετρικές εξετάσεις στους παίκτες της, ενώ την Τετάρτη (18/8) το σύνολο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θα πατήσει παρκέ για την πρώτη του προπόνηση ενόψει της νέας σεζόν. Με σημαντικές απουσίες, αλλά κι αρκετά παιδιά από τα φυτώρια του club.

Από αυτήν θα απουσιάζουν ο 31χρονος Αργεντινός πλειμέικερ Νίκο Λαπροβίτολα καθώς κι ο 28χρονος Ισπανός φόργουορντ Άλεξ Αμπρίνες οι οποίοι βρίσκονται σε ειδική άδεια για να ξεκουραστούν, λόγω της πρόσφατης συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στην λίστα των απόντων θα βρίσκεται και το όνομα του πολύπειρου Κόρι Χίγκινς, ο οποίος έχει εξασφαλίσει από τον σύλλογο σχετική άδεια για προσωπικούς λόγους, κι αναμένεται να ενσωματωθεί στην ομάδα ετεροχρονισμένα, πιθανότατα μέσα στο προσεχές σαββατοκύριακο.

Ο Λιθουανός τέχνικος θα έχει στην διάθεση του τους Καλάθη, Μίροτιτς, Κούριτς, Μαρτίνεθ, Σμιτς, Ντέιβις, Οριόλα από το περσινό ρόστερ μαζί με τις νέες προσθήκες των Σερτάκ Σανλί και Ρόκας Γιοκουμπάιτις (που επέστρεψε έπειτα από τη συμμετοχή του στο Summer League).

Στην προετοιμασία των «μπλαουγκράνα» θα λάβουν επίσης μέρoς κι επτά νεαροί παίκτες που προέρχονται από την δεύτερη ομάδα του συλλόγου. Αυτοί είναι αναλυτικά: ο 21χρονος Χουάνι Μάρκος, ο 19χρονος Ίμπου Μπατζί, οι 18χρονοι Αγκουστίν Ουμπάλ, Μικαέλ Καϊσέδο, Γκαέλ Μπονίγια, αλλά κι οι 17χρονοι Ράφα Βιγιάρ και Τζέιμς Ενάτζι.