Παναθηναϊκός: Η EuroLeague για τα «must watch» παιχνίδια (vids)

Παναθηναϊκός: Η EuroLeague για τα «must watch» παιχνίδια (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: Η EuroLeague για τα «must watch» παιχνίδια (vids)
H EuroLeague στάθηκε σε πέντε παιχνίδια του Παναθηναϊκού τη νέα σεζόν εξηγώντας ότι είναι αυτά που δεν... πρέπει να χάσει κανείς.

Όπως είναι γνωστό το τζάμπολ της νέας EuroLeague θα δοθεί στις 30 Σεπτεμβρίου, με τους «πράσινους» να παίρνουν θέση στο εναρκτήριο τζάμπολ με την εκτός έδρας αναμέτρηση στη Γαλλία κόντρα στην «σταχτοπούτα» -και κυπελλούχο EuroCup- Μονακό.

Η διοργανώτρια αρχή υπογράμμισε τα πέντε «must watch» παιχνίδια κατά τη διάρκεια της σεζόν και δη αυτά κόντρα σε Ρεάλ, Ερυθρό Αστέρα, Ολυμπιακό, Μακάμπι και Μπαρτσελόνα. Συγκεκριμένα:

4η αγωνιστική: Ρεάλ Μαδρίτης - Παναθηναϊκός

Η EuroLeague εξήγησε ότι η Ρεάλ αποτελεί την ομάδα που έβαλε τα μεγαλύτερα εμπόδια τα τελευταία χρόνια στον Παναθηναϊκό προκειμένου να φτάσει σ' ένα Final 4. Φυσικά αναφέρεται στα playoffs του 2018 και του 2019, όταν και απέκλεισε τους «πράσινους» από την τελική τελική φάση της διοργάνωσης: «Οι Μαδριλένοι μετρούν 12 σερί νίκες απέναντι στον Παναθηναϊκό ενώ πέρυσι στην Αθήνα πήραν τη νίκη με 97-92 ύστερα από δύο παρατάσεις. Οι «πράσινοι» είναι περήφανοι και έτοιμοι προκειμένου να επιστρέψουν» ανέφερε η EuroLeague

8η αγωνιστική: Ερυθρός Αστέρας - Παναθηναϊκός

Για την αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής στο Βελιγράδι όπου οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν τον πρώην παίκτη της ομάδας του, τον Άαρον Ουάιτ, η EuroLeague στέκεται στις «αδελφικές σχέσεις» του Ερυθρού Αστέρα με τον Ολυμπιακό ενώ κάνει ειδική αναφορά και στον Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος είχε αγωνιστεί για μια τετραετία στον Ερυθρό Αστέρα (2008-2012): «Ο Παναθηναϊκός θα είναι έτοιμος για να επιστρέψει με μια νίκη στο Βελιγράδι» υπογράμμισε η EuroLeague.

17η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Τα λόγια είναι περιττά για το ντέρμπι των «αιωνίων» και μια από τις μεγαλύτερες «μάχες» σε όλη την Ευρώπη. Το ματς είναι προγραμματισμένο για τις ημέρες των εορτών (23/12) με την EuroLeague να γράφει: «Δύο πράγματα θα κοιτάξει ένας φίλος του Παναθηναϊκού στο καλεντάρι της EuroLeague. Πότε υποδέχονται τον Ολυμπιακό και πότε θα παίξουν στην έδρα του Ολυμπιακού. Πρόκειται από τα μεγαλύτερα ντέρμπι στην ιστορία και τα οποία έγιναν πιο σημαντικά τα τελευταία χρόνια από τη στιγμή που οι δύο ομάδες αγωνίζονται μόνο στην EuroLeague. Κερδίζουν και είναι χαρούμενοι για εβδομάδες. Χάνουν και αντιμετωπίζουν τις συνέπειες. Θα είναι το πρώτο ντέρμπι με κόσμο μετά το 2019 και αναμένεται να είναι φανταστικό».

21η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - Μακάμπι

Το «classico» της EuroLeague δεν είναι άλλο από το Παναθηναϊκός-Μακάμπι. Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 43 φορές ενώ σε κάποια από τα παιχνίδια του κρίθηκαν τίτλοι. Ο Παναθηναϊκός -όπως εξηγεί η EuroLeague- έχει νικήσει την Μακάμπι το 2000 και το 2011, όπως επίσης και στον ημιτελικό του 2002. Αντίστοιχα οι Ισραηλινοί επικράτησαν του Παναθηναϊκού στον τελικό της SuproLeague το 2001 όπως και στο Final 4 του 2005. Παράλληλα γίνεται αναφορά και στη φοβερή σειρά των playoffs το 2012.

25η αγωνιστική: Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός

Η EuroLeague θυμάται ότι «ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον πρώτο ευρωπαϊκό του τίτλο το 1996 απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Η κόντρα τους κρατάει περισσότερο από 25 χρόνια ύστερα από εκείνο το ματς. Ο Παναθηναϊκός απέκλεισε την Μπαρτσελόνα στα playoffs του 2011 και δη στο κυνήγι του 6ου τροπαίου αλλά η Μπαρτσελόνα επέστρεψε το 2013 και πήρε τη πρόκριση. Η Μπαρτσελόνα έχει κερδίσει τα πέντε τελευταία ματς των δύο ομάδων, συμπεριλαμβανομένου και του δραματικού αγώνα που κρίθηκε πέρυσι στην παράταση».